Hlavní obsah

Nejlépe v sezoně. Český biatlonista doma útočil na nejlepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi dospělými se tlačil mezi nejlepší. Tomáš Mikyska dosáhl na nejlepší výsledek v sezóně v IBU Cupu, ve sprintu v Novém Městě na Moravě urval deváté místo. A bere to jako příslib pro blížící se juniorské MS v Soldier Hollow.

Foto: Sport.cz

Tomáš Mikyska

Článek

"Běžecky to bylo super, vlastně letos poprvé... Úplně jsem oproti předchozím závodům pookřál, navíc jsem měl na své straně skvělé lyže. Snad byl dnešní výkon dobrým znamením před světovým šampionátem juniorů v USA," uvedl Mikyska pro biatlon.cz.

Dosud byl čerstvě dvaadvacetiletý reprezentant v této sezoně IBU Cupu nejlépe šestnáctý ve sprintu v Osrblí. Na Vysočině začal chybou vleže v hloubi pole, po bezchybné stojce už byl čtrnáctý a v cíli pak byl v elitní desítce. Další čeští junioři se v seniorské kategorii tolik neprosadili. Ondřej Mánek skončil 46., Luděk Abrahám 53. a Jakub Kocián byl šedesátý. Vyhrál Sverre Dahle Aspenes z Norska.

„Největší radost mi samozřejmě udělal Tomáš. Zajel tak, jak jsme si už dlouho přáli. Byť na střelnici jednou zbytečně chyboval, na trati byl silný tak, jak jsme si ho pamatovali z minulé zimy. Věřím, že v těchto výkonech bude pokračovat," řekl pro svazový web trenér Michael Málek.

Kvůli nemoci nemohli startovat Tomáš Krupčík, Vítězslav Hornig ani Jonáš Mareček.

Ze tří českých biatlonistek na startu ženského sprintu dokázaly bodovat Eliška Teplá (22.) a Klára Lejsek (36.). Padesátá skončila Tereza Vinklárková. Nejlepší byla Francouzka Caroline Colombová. Další závody IBU Cupu jsou na programu o víkendu.

Reklama

Související témata: