Hlavní obsah

Skokan Kasai se nedostal do nominace a devátý olympijský start nepřidá

Japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai se musel definitivně rozloučit s vidinou startu na devátých olympijských hrách. Po skončení Turné čtyř můstků podle očekávání nebyl devětačtyřicetiletý veterán zařazen do nominace. V Pekingu budou startovat suverénní vítěz Turné a lídr Světového poháru Rjoju Kobajaši, jeho bratr Džunširo, Jukija Sato, Naoki Nakamura a Daiki Ito. Japonští skokani budou usilovat o první olympijské zlato v individuálním závodě od roku 1998, kdy triumfoval na domácích hrách v Naganu Kazujoši Funaki.

Foto: Sport.cz

Japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai devátý start na olympijských hrách v Pekingu nepřidá.

Článek

Kasai je s účastí na osmi zimních olympijských hrách rekordmanem mezi sportovci, v Pekingu jeho bilanci vyrovná německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová. Japonský idol závodil pod pěti kruhy pokaždé od Albertville 1992, už o dva roky později byl součástí bronzového týmu a o dvacet let později v Soči úspěch už jako čtyřicátník zopakoval a ještě přidal stříbro v individuálním závodě na velkém můstku.

Kasai skáče dosud, ale ve Světovém poháru se objevil naposledy v únoru 2020. Exmistr světa v letech na lyžích ještě v roce 2017 získal v pohárovém závodě na mamutím můstku v Planici bronz a před třemi lety v Oslu byl součástí stříbrného družstva.

Reklama

Související témata: