Hlavní obsah

Superobří slalom SP v Kvitfjellu ovládlo trio rakouských lyžařek

Aktualizováno

Superobří slalom Světového poháru v Kvitfjellu ovládly rakouské lyžařky. Vyhrála Nina Ortliebová před Stephanií Venierovou a Franziskou Gritschovou.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Stupně vítězů na závodě Super-G.

Článek

Sedmou příčku obsadila Mikaela Shiffrinová, která si v sobotním sjezdu zajistila pátý triumf v celkovém hodnocení SP. Americká hvězda tak stále čeká na 86. vítězství v kariéře a vyrovnání rekordu Švéda Ingemara Stenmarka.

Šestadvacetiletá Ortliebová si připsala druhé vítězství v SP. Jediným dosavadním úspěchem úřadující vicemistryně světa ve sjezdu byl triumf v superobřím slalomu v La Thuile z února 2020.

Venierová ztratila 12 setin, Gritschová zaostala o 38 setin. Rakouské lyžařky opanovaly stupně vítězů v SP poprvé od ledna 2009, kdy obří slalom v Cortině ovládla trojice Kathrin Zettelová, Michaela Kirchgasserová a Elisabeth Görglová.

Pořadí super-G vede před závěrečným závodem za necelé dva týdny v Soldeu Elena Curtoniová s 332 body, šanci na malý glóbus mají vedle italské reprezentantky ještě další čtyři lyžařky: Švýcarka Lara Gurová-Behramiová (313 bodů), Rakušanka Cornelia Hütterová (307), Ragnhild Mowinckelová z Norska (306) a italská obhájkyně Federica Brignoneová (288).

Reklama