Hlavní obsah

Světový pohár může začít bez české hvězdy. Kvůli taneční soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledních padesát dnů do startu Světového poháru ve snowboardkrosu ohlásila ve čtvrtek Mezinárodní lyžařská federace a přidala kalendář sezony. Ten je na poměry této disciplíny bohatý, když čítá devět zastávek, byť ta v tureckém Kayseri ještě není potvrzená. Olympijská vítězka Eva Adamczyková je ale připravena start sezony vynechat.

Eva Adamczyková o kolizi soutěže StarDance a Světového poháru.Video: Super.cz

 
Článek

Upsala se totiž populární televizní soutěži StarDance, kde se utká mj. se svým manželem, hercem Markem Adamczykem. A jak již avizovala na konci loňské sezony, v níž se stala podruhé světovou šampionkou, taneční soutěž bude mít před úvodem zimy přednost.

„Původně měla být StarDance minulý podzim a plán byl, že bych odjela olympiádu, ideálně ji vyhrála, a další zimu šla do StarDance,“ vysvětlovala Adamczyková už na vyhlášení Krále bílé stopy.

Na olympijské hry do Pekingu ale po zlomenině obou kotníků šampionka ze Soči neodjela a odložena byla i StarDance. „A když jsem vyhrála mistrovství světa, tak jsem si říkala, že si to snad můžu dovolit a udělat si radost,“ popisovala třicetiletá snowboardistka.

První závod sezony je v plánu 2. prosince ve francouzském Les Deux Alpes, druhý o víkendu 16. a 17. prosince v italské Cervinii, kde Adamczyková ještě pod dívčím jménem Samková před pěti lety zvítězila. A právě tuto sobotu bude StarDance vrcholit finálovým večerem.

Pak ale následuje dlouhá závodní pauza. „Na začátku ledna závody nejsou a na konci měsíce bych mohla naskočit. A v únoru a březnu je závodů nejvíc,“ ví. Nicméně šance na celkové vítězství ve Světovém poháru, na které dosáhla už třikrát, by výrazně klesly.

Také reprezentační kouč Marek Jelínek nebyl podle slov Adamczykové z její volby nadšený. „Konzultovali jsme to, řekl mi svůj názor, že se mu to samozřejmě nelíbí a že StarDance je vnímaná spíš pro sportovce po kariéře. Já mu to ale asi řekla trochu jako hotovou věc, že mi to nabídli a že bych do toho chtěla jít,“ přiznávala s úsměvem.

Jisté je, že soupeřky ze snowboardkrosových tratí se nebudou vůbec zlobit, pokud Adamczyková okouzlí porotu a diváky natolik, že se ve StarDance udrží až do konce. Však ze svých 69 startů ve Světovém poháru jich 31 zakončila na stupních vítězů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články