Hlavní obsah

Nečekaný padák. Rychlobruslařskou superstar vyhodili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prožila další vydařenou sezonu. Že by po ní dostala padáka, se rozhodně nečekalo. Jutta Leerdamová si ale pro příští měsíce nakonec musí hledat nového zaměstnavatele. Tým Jumbo-Visma oznámil nizozemským médiím, že smlouva jedné z nejslavnějších a nejsledovanějších rychlobruslařek světa nebude obnovena.

Foto: Hakon Mosvold Larsen, ČTK/AP

Nizozemská rychlobruslařka Jutta Leerdamová na archivním snímku.

Článek

„Rozhodli jsme přerušit rozhovory (o nové smlouvě) a ukončit spolupráci,“ uvedl legendární Sven Kramer, obchodní ředitel týmu Jumbo-Visma, k jednání se stříbrnou závodnicí na kilometru při olympiádě v Pekingu v roce 2022.

Leerdamová podle Kramera k jednání nepřistupovala podle představ týmu, bližší důvody konce ovšem příliš nerozváděl.

Rychlobruslařka, s níž Kramer ještě před pár lety reprezentoval Nizozemsko, ovšem podává dění úplně jinak. Sama se prý rozhodla uzavřít spolupráci. S týmem i slavným trenérem Jacem Oriem.

„Chtěla jsem vám dát vědět, že příští sezónu nepojedu ve žluté (barva týmu Jumbo-Visma). V tuto chvíli potřebuji něco jiného ve své kariéře,“ napsala fanouškům na sítě závodnice, která kromě výkonů udivuje půvabem a je vedle úspěchů, letos na MS v Inzellu i ME v Heerenveenu, středem pozornosti i kvůli vztahu s influencerem a boxerem Jakem Paulem.

Přidala, že strávila „dva těžké týdny“ přemýšlením o svém rozhodnutí, o to těžším, že do příští olympiády zbývají necelé dva roky.

„Vždycky jsem se řídila svými pocity, instinktem a srdcem a věděla jsem, co chci dělat dál,“ pokračovala Leerdamová a zopakovala, že k rozchodu došlo z její iniciativy.

Připomněla, že s týmem zažila skvělé chvíle, „ale teď je čas na něco jiného“.

V Nizozemsku, zemi rychlobruslení zaslíbené, se špička připravuje - podobně jako v cyklistice - v jednotlivých profi týmech.

Elitní Jumbo-Visma je pro Leerdamovou minulostí. „Zvolili jsme velmi jasnou cestu s jasnými cíli. Jeden tým, jeden úkol. Pro nás není nic víc než tým,“ uzavřel Kramer. Zjevně v narážce, že pětadvacetiletá kráska chtěla v družstvu více pozornosti.

„Je to velmi nešťastné a neuctivé,“ dodala k situaci Leerdamová, kterou zjevně čeká přestup.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.