Hlavní obsah

Rozříznutá noha se ještě nezahojila. Sáblíková o další medaili bojovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K rekordnímu tuctu medailí z mistrovství Evropy ve vícebojích rychlobruslařka Martina Sáblíková další nepřidá, víkendový šampionát v norském Hamaru se obejde bez trojnásobné olympijské vítězky. Na vině je prosincové zranění z Calgary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martina Sáblíková si dopřeje závodní pauzu.

Článek

V Kanadě se Sáblíková při tréninku řízla bruslí do pravé nohy nad kotníkem, což si vyžádalo pět stehů. Následující týden se v dějišti ZOH 1988 postavila na start pětikilometrového závodu a skončila pátá, čímž si zajistila účast na mistrovství světa.

Jenže čtyřboj v Hamaru po konzultaci s lékaři vynechá. „Jsou to čtyři tratě ve dvou dnech, což je velká zátěž a nechceme riskovat,“ vysvětlovala Sáblíková. „Radši nechám nohu uzdravit a budu trénovat na poslední dva Světové poháry a mistrovství světa,“ vyhlížela únorové závody v polském Tomaszówě Mazowieckém a šampionát v Heerenveenu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Sáblíková (@sablikova_martina)

Sáblíková zatím bude trénovat, jak jí noha dovolí. „Limituje mě při rozjezdech, a když jedu něco delšího. Není to extra velký problém, ale když trénujeme víckrát denně, tak to není ideální a noha otéká,“ vysvětlovala pětatřicetiletá svěřenkyně Petra Nováka.

Fit stále není po potížích se zády ani další olympionička Nikola Zdráhalová, Česko budou v Hamaru reprezentovat Zuzana Kuršová s Veronikou Antošovou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.