Hlavní obsah

TOP 2023: Na prkně Adamczyková vládla, parketu těsně ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno se dá stihnout během dvou let? Třeba zlomenina obou kotníků, svatba, světový titul ve snowboardkrosu a finále televizní soutěže StarDance. Alespoň v podání Evy Adamczykové, která po hrozivém zranění ještě pod dívčím příjmením Samková předvedla obdivuhodný návrat mezi elitu.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Eva Adamczyková slaví s českou vlajkou

Článek

Rok po smolném pádu se poprvé postavila na prkně na start Světového poháru, o čtvrt roku později už stála ve startovní bráně finále mistrovství světa v gruzínském Bakuriani. A zvládla ho ve velkém stylu, stejně jako když vyhrála olympiádu v Soči v roce 2014 nebo svůj první světový titul v roce 2019. „Ještě na podzim jsem skoro nemohla jezdit, vůbec jsem si nemyslela, že by to mohlo takhle dopadnout,“ žasla.

Na startu nové sezony se jejím soupeřkám ulevilo, Adamczyková totiž přijala novou výzvu na parketu a vynechala úvodní dva Světové poháry. StarDance se protančila až do finále – a že skončila druhá? Vůbec nevadilo. „Podzimem jsme se prosmáli,“ hlásila a chystala se zpět na prkno.

Bronz i diamanty
Na zlato ještě čeká, sní, že jen do pařížského olympijského finále. I letošní atletická sezona ale obstarala vydatný přísun cenností do sbírky oštěpaře Jakuba Vadlejcha. Na mistrovství světa v Budapešti obhájil bronz za indicko-pákistánským dvojblokem, na konci sezony potřetí třímal diamantovou trofej pro vítěze prestižního seriálu. Česká atletika v Budapešti zažila i mnohem senzačnější radost. Smíšená štafeta Matěj Krsek, Tereza Petržilková, Patrik Šorm, Lada Vondrová i díky pádu nizozemské hvězdy Bolové před cílem skončila ke svému úžasu třetí. Na halovém ME v Istanbulu se blýskl stříbrem koulař Tomáš Staněk, bronzem tyčkařka Amálie Švábíková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články