Hlavní obsah

Sokolov - Hradec 1:3Votroci vyhráli i ve třetím kole druhé ligy

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Hradce Králové vyhráli i v třetím koloenové sezóny druhé ligy. Votroci zvítězili v Sokolově 3:1 a přidali se k dvěma dalším dosud bodově stoprocentním týmům Jihlavě a Ústí nad Labem. V neděli budou o třetí triumf usilovat rovněž České Budějovice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký brankář Radim Ottmar v akci.

Článek

Hradec pod vedením nového trenéra Zdenka Frťaly vstoupil do sezóny v dobré formě a potvrdil ji i v Sokolově. Hosty poslal ve 40. minutě do vedení po individuální akci Vlkanova, po změně stran si dal domácí Mišůn hlavou vlastní gól a v 88. minutě přidal třetí královéhradeckou branku Kvída. To už Sokolov dohrával v deseti, i tak ještě snížil zásluhou Ševčíkovy hlavičky. Domácí svěřenci kouče Pavla Horvátha prohráli už potřetí.

Dosud neporažený zůstává Varnsdorf, který překvapivě remizoval v Pardubicích bez branek. Domácí favorit měl více ze hry, ale své šance neproměnil. Varnsdorf má na kontě pět bodů, Pardubice o jeden méně.

Neporazitelnost udržel také nováček z Prostějova, který remizoval bez branek s Viktorií Žižkov. V 74. minutě trefil domácí Koudelka břevno a své šance neproměnili ani hosté. Pražané si připsali druhou remízu, stejně jako soupeř.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Hradec Králové 1:3 (0:1)
Branky: 90. Ševčík - 40. Vlkanova, 63. vlastní Mišůn, 88. Kvída. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Vodrážka. ŽK: Stropek, Mejdr, Kosak - Zorvan. ČK: 82. Stropek. Diváci: 710.
Sokolov: Belaň - Mejdr, Stropek, Mišůn, Beránek (63. Ševčík) - Machek, Jakub Dvořák II. - Vávra, Glaser, Štípek (55. Kosak) - Vašíček (80. Voleský). Trenéři: Hejret a Horváth.
Hradec: Ottmar - Finěk (37. Černý), Kvída, Plašil, Urma - Janoušek, Zorvan (80. Hynek) - Martan, Vlkanova, Durdevič - Kropáček (74. Martinec). Trenér: Frťala.
Pardubice - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Severýn - Šimáček, Polák. ŽK: Tischler, Kovář - Kubista, Rudnytskyy. Diváci: 795.
Pardubice: Knobloch - Prosek, Šejvl, Klíma, Čelůstka - Mužík (57. Sokol), Tischler (46. Kovář), Jeřábek, Fousek (82. Čmelík) - Petráň, Černý. Trenér: Novotný.
Varnsdorf: Porcal - Rudnytskyy, Kozma, Kouřil, Heppner - Barac (61. Dordič), Kubista (89. Dvořák), Bláha, Ondráček - Kocourek - Dzaba (43. Schön). Trenér: Oulehla.
Prostějov - Žižkov 0:0
Rozhodčí: Lerch - Ratajová, Hock. ŽK: Sus, Píchal - Stříž. Diváci: 746.
Prostějov: Bréda - Biolek, Janíček, Schuster, Slaninka (69. Machynek) - Píchal (60. Šteigl), Sus, Žykol (59. Fládr), Koudelka - Hapal - Kovařík. Trenér: Machala.
Žižkov: Otáhal - Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž - Batioja, Podrazký, Čermák (71. Trapanovski) - Rondič (46. Sintean), Dočekal (90. Urbanec), Musa. Trenér: Mikolanda.

Reklama

Související témata: