Hlavní obsah

Budějovice - Žižkov 4:1Budějovice přezimují ve druhé lize s dvoubodovým náskokem

Praha

Fotbalisté Českých Budějovic v 16. kole druhé ligy doma porazili v neděli 4:1 Žižkov a na prvním místě tabulky přezimují s náskokem dvou bodů před druhou Jihlavou. Viktorii patří poslední místo se ztrátou čtyř bodů na příčky zajišťující záchranu.

Článek

Jihočechům pomohly k vítězství dvě penalty. Z první poslal domácí do vedení v 16. minutě Havel, ale ještě v úvodním poločase vyrovnal Batioja. V 63. minutě dostali Budějovičtí druhou možnost pokutového kopu a ani Táborský se nemýlil. Vzápětí navíc přidal třetí zásah Mršič a v 77. minutě se podruhé prosadil Táborský.

Domácí prodloužili sérii neporazitelnosti na šest zápasů, z nichž navíc pětkrát vyhráli. Žižkov naopak prohrál pošesté za sebou.

Dramatické vítězství si připsal Varnsdorf, který na hřišti Táborska uspěl 3:2 a na čtvrtém místě ztrácí bod na třetí Hradec Králové, čtyři na Jihlavu a šest na Budějovice. Hosté vedli díky Dordičovi s Kouřilem už 2:0, ale po přestávce snížil Musiol a minutu před koncem srovnal Březina. Severočeši nicméně ještě dokázali zareagovat a v nastavení rozhodl Kozma.

16. kolo druhé fotbalové ligy
Táborsko - Varnsdorf 2:3 (0:1)
Branky: 72. Musiol, 89. Březina - 45. Dordič, 60. Kouřil, 90.+1 Kozma. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Dohnálek. ŽK: Hasil, Kopřiva - Kodeš. Diváci: 512.
Táborsko: Toma - Hasil (84. Prošek), Navrátil, Ngimbi, Březina - Šandera, Berešík (63. Musiol), Pouček, Kopřiva (60. Frýdek) - Pilík, Ndiaye. Trenér: Tobiáš.
Varnsdorf: Porcal - Kouřil, Zbrožek, Heppner, Kodeš - Bláha, Ondráček (80. Votava), Rudnytskyy (89. Kubista), Dordič - Kocourek (77. Barac), Kozma. Trenér: Oulehla.
České Budějovice - Viktoria Žižkov 4:1 (1:1)
Branky: 63. z pen. a 76. Táborský, 18. Havel z pen., 65. Mršič - 38. Batioja. Rozhodčí: Ardeleanu - Melichar, Hock. ŽK: Řezáč - Musa, Podrazký, Bazal, Mareš. Diváci: 1041.
Č. Budějovice: Staněk - Řezáč, Novák, Havel, Helešic (84. Fišl) - Čavoš, Havelka - Wermke (77. Koval), Javorek, Mršič - Ledecký (29. Táborský). Trenér: Horejš.
Žižkov: Hrubeš - Kaisler (79. Volek), Švejdík, Mareš, Bazal - Čermák, Batioja, Podrazký, Rondič, Auer (89. Livora) - Musa (29. Trapanovski). Trenér: Sazima.

Reklama

Související témata: