Hlavní obsah

Wolfsburgu hrozí kvůli špatnému střídání vyřazení z Německého poháru

Berlín

Začít sezonu ostudou? Jen to ne. Jenže jednomu z účastníků prestižní Ligy mistrů se to povedlo. Hrubá chyba, které se německý fotbalový klub z Wolfsburgu dopustil, může přijít "Vlky" pořádně draho. V neděli sice v prvním kole Německého poháru porazili 3:1 po prodloužení Münster, ale kvůli málo vídanému pochybení jim hrozí vyřazení. Místo povolených pěti střídání jich totiž využili šest a celý svět se směje, že v klubu neumějí počítat.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Fotbalista Wolfsburgu Kevin Mbabu v souboji se Santiagem Ariasem z Atlétika Madrid na ilustračním snímku.

Článek

Nový trenér Wolfsburgu Mark van Bommel v normální hrací době, ve které bundesligový favorit vyrovnal v poslední minutě, vystřídal tři hráče. Stejný počet změn udělal i v prodloužení, v němž hosté rozhodli o postupu.

O něj však můžou kvůli nepovolenému počtu střídání přijít. Münster se totiž proti výsledku odvolal a případem se už začal zabývat německý svaz. Od obou klubů si vyžádal písemnou zprávu, a na jejich základě rozhodne.

"Odehráli jsme skvělý zápas s účastníkem Ligy mistrů a dotáhli jsme ho do prodloužení. V něm hosté přímo ovlivnili výsledek nepovoleným střídáním," citovala agentura AP sportovního ředitele třetiligového Münsteru Peter Niemeyera.

"Je to nepříjemné, ale už to nemůžeme vzít zpátky," řekl k Van Bommelově pochybení šéf Wolfsburgu Jörg Schmadtke. Bývalého kouče PSV Eindhoven po nepovedeném debutu však trestat nehodlá.

"Vždycky jsem si zakládali na solidaritě a na tom, že v klubu držíme při sobě. A měnit to nebudeme," uvedl. "Jsme sice naštvaní, ale je potřeba zachovat chladnou hlavu. Chvíli jsme uvažovali o tom, že všechny zúčastněné pošleme na kurz čtení, ale nakonec jsme to přehodnotili," dodal.

Reklama

Související témata: