Hlavní obsah

Vedení fotbalistů Zlína popřelo, že jedná o spojení se Slováckem

ZLÍN

Představenstvo zlínského prvoligového fotbalového klubu se po úterním večerním zasedání zcela distancovalo od možné fúze s druholigovým Slováckem, o kterém v úterý informoval deník Sport s odvoláním na zdroje z Uherského Hradiště. Majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka pro ČTK prohlásil, že aktuálně o žádném spojení dvou silných klubů v regionu neuvažuje.

Článek

Vedení klubu podle Sportu mělo jednat o spojení obou klubů a přestěhování do Uherského Hradiště, odpoledne se zase vyrojily informace, že půjde pouze o možnost prodeje. Červenka ale podobné alternativy vytrvale odmítá. "Dokud budu stoprocentním vlastníkem, tak bude prvoligový fotbal ve Zlíně. Zabýváme se jen našimi problémy, soustřeďujeme se na náš klub a nadcházející utkání s Ostravou. A také třeba na to, jak vybudovat vyhřívaný trávník," prohlásil Červenka, který se navíc domnívá, že podobná kauza pouze klub stmelí.

Sport naznačoval, že půjde o fúzi, jak o ní mluvili zástupci Slovácka a také svazový právník Marcel Petrásek. "Jednáme prakticky od začátku sezony a mluvilo se o tom už před rokem, kdy jsme klub kupovali. Ale tehdy nebyl zájem ze všech stran," řekla deníku předsedkyně představenstva 1. FC Slovácko Marcela Mrázková. "Cílem je vybudovat v regionu jeden silný tým a pan Zemek (hutní magnát a majitel Slovácka) je asi finančně silnější než pan Červenka," dodala.

Majitel zlínského klubu ale podobný vývoj situace po večerním zasedání představenstva důrazně popřel. "Paní Mrázková je zřejmě pověřena jednáním, ale jedná se pouze o spekulace. Snad někdy do budoucna by se dalo uvažovat o vytvoření jednoho silného regionálního týmu na Zlínsku, ale nyní to není na programu jednání," tvrdí Červenka.

Podle Sportu majitel zlínského klubu už nechce do fotbalu investovat a podobný postoj mají i představitelé Zlínského kraje, kteří nechtějí dotovat dva profesionální kluby - nejvyšší soutěž hrají totiž také hokejisté. "Za poslední roky jsme do fotbalu dali sedmdesát miliónů korun," řekl listu náměstek zlínské primátorky Martin Janečka. "Samozřejmě bych chtěl, aby se ve městě hrály všechny nejvyšší soutěže. Ale to není možné. Nejsme tak bohatý kraj," uvedl.

Podle Sportu by ke spojení mohlo dojít i v případě, že by Zlín z první ligy sestoupil. "Určitě nehodláme rušit žádný tým. Máme zájem o první i druhou ligu," naznačila Mrázková plány, které zatím asi přijdou vniveč.

O jednání moravských klubů prý už byl dokonce informován i fotbalový svaz, který oznámil, že kluby mají na návrh čas do konce března. "Jde o akciové společnosti, takže mají postupovat podle obchodního zákoníku. Když bude projekt kvalitní a splní všechny podmínky, řídící orgán soutěže by měl fúzi schválit," prohlásil ve Sportu ředitel legislativně-právního oddělení ČMFS Marcel Petrásek.

Už odpoledne ale ze Zlína zazněly hlasy, že o sloučení nemůže být ani řeči. "Takové výmysly nás mohou jen poškodit. Vadí mi jednostranné informace, v nichž chybí vyjádření zlínského klubu, nikdo se nás ani na nic neptal," řekl ČTK šéf klubu Ladislav Valášek, jehož slova večer klubové představenstvo jen potvrdilo.

Reklama

Související témata: