Hlavní obsah

Sešívaní si mnou ruce! Sparta doma vybouchla s Jihočechy, Plzeň padla ve Zlíně

Aktualizováno

Slavia si v Opavě zastřílela a hodila rukavici svým pronásledovatelům, kteří však během nedělních zápasů 8. kola fotbalové Fortuna ligy propadli. Sparta doma poprvé po 27 letech prohrála s dosud předposledními Českými Budějovicemi 2:4. Zlín překvapivě porazil Plzeň 1:0, takže sešívaní vedou tabulku již o čtyři body před Spartou a o pět před Olomoucí... Brno remizovalo s Příbramí 1:1, hosté zůstávají poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihočeši slaví Brandnerův gól na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Malovali si, že po výhře nad Spartou nastartují vítěznou sérii. Viktoriáni ovšem nečekaně padli ve Zlíně. Plzeň prohrála poprvé po pěti kolech a zůstala na čtvrtém místě tabulky za Olomoucí. Viktoria v lize s Ševci 7x za sebou neprohrála a 5x neinkasovala, tentokrát ovšem Zlínu stačil jediný Poznarův vstřelený gól k zisku tří bodů.

Jenže večer přišel šok ještě větší. Letenští si nachystali speciální retro dresy při příležitosti 127. výročí založení klubu. Svým fanouškům u televizorů však Sparta připravila hořké zklamání. České Budějovice zaslouženě vyhrály 4:2, domácí navíc přišli o vyloučeného Pavelku. Spartě bez osmi absentujících hráčů se tak znovu sype kádr. Jihočeši přitom oslavili vůbec první podzimní vítězství, na Letné uspěli v české lize teprve podruhé po dlouhých 27 letech...!

Trápící se Příbram před týdnem v dohrávce 4. kola utrpěla na Slovácku debakl 1:5, zatímco Zbrojovka díky předchozí nečekané výhře 1:0 v Jablonci poskočila na 16. příčku. Brno doma rychle vedlo, trefil se Hladík. Ve druhé půli však Pilík z penalty vyrovnal na konečných 1:1. Středočeši tak získali na stadionu nováčka svůj druhý bod, zůstávají však dál poslední.

Baník Ostrava má kvůli hromadné nákaze koronavirem tým v karanténě a neodehraje v původním termínu zápas se Slováckem ani následující utkání proti Liberci.

Program 8. ligového kola
Pátek
Liberec - Jablonec 1:3
Sobota
Mladá Boleslav - Pardubice 4:1
Olomouc - Karviná 3:0
Bohemians - Teplice 2:0
Opava - Slavia 0:6
Neděle
Ostrava - Slovácko odloženo
Brno - Příbram 1:1
Branky: 5. Hladík - 77. z pen. Pilík
Zlín - Plzeň 1:0
Branka: 38. Poznar
Sparta - České Budějovice 2:4
Branky: 33. Karlsson, 63. Krejčí mladší - 51. a 90.+5 Brandner, 14. Mészáros, 64. Javorek

Reklama