Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 0:1Ostrava gólem v nastavení podlehla Slovácku a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Kerbr 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy prohráli ve 24. kole první ligy se Slováckem 0:1. Vítězný gól vstřelil v třetí minutě nastaveného času z přímého volného kopu Milan Kerbr a prodloužil ostravskou sérii bez výhry na patnáct zápasů. Poslední tým tabulky navíc přišel o vyloučeného stopera Michala Frydrycha.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Slovácka Milan Kerbr (druhý zprava) slaví se spoluhráči gól na hřišti Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Hrozbu sestupu donutila ostravského kouče Františka Komňackého poprvé na jaře postavit do základu útočníka Svěrkoše a ten měl také po neurovnaném úvodu ve 20. minutě první šanci po Krmenčíkově prostrčení za obranu, leč gólman Heča jeho křížnou střelou k tyči nohou zlikvidoval.

Ostravu však v existenčním utkání svazovala tréma a strach. Řada přihrávek skončila v zemi nikoho, a když se úvodní nápor Baníku nedostavil, vystrkovalo drápky Slovácko. Petr však po půlhodině brejk nezakončil a táhlou ránu Šimka vyrazil Pavlenka.

Trochu strnulou ofenzívu Baníku rozhýbal Ghaňan Narh, který v 39. minutě střídal zraněného Škutku. Hned prvním kontaktem s míčem udělal zmatek v hostující obraně, posunul balon Štěpánovi, kterému se vrhl po nohy Heča.

Kerbr rozhodl v nastavení

Subtilního útočníka tmavé pleti byl po obrátce plný trávník. Patičkou naservíroval míč na velké vápno Kukecovi, který ale mířil do Hečovy náruče. Baník pak rozehrál svou nejlepší sekvenci v zápase a v 56. minutě měl hned dvakrát blizoučko ke gólu. Heča však bravurně vytěsnil Narhovu hlavičku a vzápětí zneškodnil i Svěrkošův únik.

Hosté odolali a kontrovali ofenzívou. Pavlenku ve druhé půli doslova zasypali ranami z dálky a při pokusech Šumulikoskiho nebo Valenty měl domácí gólman plné ruce práce. Slovácko nakonec díky riskantnější hře soupeře mělo k bodům blíže. Kerbr se dvakrát šikovně dostal přes Vengřinka, ale hlavně druhou příležitost pohřbil bombou nad.

Kerbr ale svůj festival zahozených příležitostí nemohl ukončit lépe. Frydrych v nastavení zezadu fauloval unikajícího Trávníka, dostal červenou kartu, ale daleko horší trest pro Ostravu přichystal Kerbr, který z přímého kopu ranou přes zeď rozhodl o vítězství Slovácka.

24. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 90.+3 Kerbr. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Zeman. ŽK: Vengřinek - Kerbr. ČK: 90.+2. Frydrych (Ostrava). Diváci: 5491.
Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Kaša, Frydrych, Sukup - Štěpán, Greguš, Kukec, Krmenčík - Svěrkoš (82. Foltýn), Škutka (39. Narh). Trenér: Komňacký.
Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Košút, Šimko - Diviš (63. Havlík), Petr, Šumulikoski, Valenta (90. Trávník), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: