Hlavní obsah

Příbram - Ml.Boleslav 1:2Pecka zařídil Mladé Boleslavi výhru i v Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Palát 0 : 1
82. Kaplan 1 : 1
87. Pecka 1 : 2

PŘÍBRAM

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvládli dramatickou koncovku zápasu v Příbrami a po výhře 2:1 si upevnili vedení v tabulce. Vítězný gól dal tři minuty před koncem Pecka, který tak navázal na své galapředstavení z minulého kola proti Spartě. Trenér hostí Dušan Uhrin nenasadil žádnou z trojice narychlo získaných posil, Rajnoch se dostal alespoň na lavičku náhradníků.

Článek

Ligovému lídrovi dlouho trvalo než si vypracoval první šanci. Lépe totiž začali domácí a hlavně Otepka několikrát vyzkoušel soupeřovu obranu. Nejvíc vystrašil brankáře Millera v 18. minutě, kdy jeho střela z úhlu těsně minula vzdálenější tyč.

Favorit převzal otěže až v závěru prvního poločasu. Ve 32. minutě tvrdě vypálil Abrahám, ale brankář Pařízek míč vyrazil a Vaculíkova dorážka mířila příliš vysoko. O dvě minuty později pronikl sólovou akcí do šestnáctky Matějovský, snažil se míč umístit, ale domácí gólman jeho úmysl vystihl. Ještě před přestávkou vyřešil i nebezpečnou akci v podání Kuliče, který býval v Příbrami doma.

V závěru na tři útočníky

Domácí sice ještě v prvním dějství přišli o zraněného Lesáka, přesto po přestávce začali lépe. Mladoboleslavský gólman Miller měl plné ruce práce, aby ve 48. minutě vytlačil na roh Svitákovu hlavičku. Pak opět přitlačili hosté, ale bez většího efektu. Většina akcí končila už daleko před brankou.

Na poslední čtvrthodinu poslal trenér Uhrin na hřiště Holuba jako třetího útočníka a zápas gradoval. V 77. minutě zapomněli domácí při Kuličově rohovém kopu na obránce Paláta a ten pohodlně hlavičkoval do sítě. O pět minut později se však příbramští náhradníci postarali o vyrovnání. Bartoš centroval, Kaplan si míč zpracoval a zblízka nedal Millerovi šanci. Ale poslední slovo měl mladoboleslavský Pecka, který se dostal k odraženému míči a zamířil přesně. V Příbrami na něj nebudou vzpomnat rádi, na jaře je tady porazil dvěma góly 2:1.

FK Marila Příbram - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:0)
Branky: 82. Kaplan - 77. Palát, 87. Pecka. Rozhodčí: Královec - Filgas, Gallo. ŽK: Otepka - Pecka, Brezinský. Diváci: 5265.
Příbram: Pařízek - Navrátil, Penc, Formánek, Mácha - Klesa, Lesák (43. Huňa), Otepka, Sviták, Šindelář (80. Bartoš) - Polodna (69. Kaplan). Trenér: Tobiáš.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík (58. Sedláček), Matějovský (86. Riegel), Abrahám, Poláček (76. Holub) - Kulič, Pecka. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: