Hlavní obsah

Slavia - Kodaň 0:0Tuhá bitva bez gólů, sešívaní se stále drží na postupové příčce

Praha

Remíza na domácím hřišti je ztrátou, sešívaní se nicméně ziskem jednoho bodu udrželi na druhé postupové příčce ve skupině C. Fotbalisté pražské Slavie ve svém čtvrtém vystoupení v Evropské lize remizovali s FC Kodaň 0:0, což znamená, že bitva o postup do jarní části nejspíš potrvá až do závěrečného kola. Pražané v příštím kole nastoupí v Bordeaux, jež hrálo s Petrohradem 1:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Souček (vpravo) ze Slavie a Dame N´Doye z Kodaně.

Článek
Fotogalerie

Duel v Edenu proti sobě svedl lídry svých domácích soutěží, kteří o víkendu sehráli městská derby. Zatímco Slavia remizovala na Spartě 2:2, Kodaň vyhrála na půdě Bröndby 1:0.

Sešívaní na Letné přišli o tři hráče. Hušbauer si v pohárové bitvě sedl aspoň na lavičku, Kúdela s Coufalem chyběli úplně. Naplnila se tedy slova kouče Trpišovského, že proti Kodani půjde s nejužším kádrem v sezoně.

Chvíli trvalo, než se nově poskládaný tým na hřišti rozkoukal, pak měl Souček na malém vápně po Zmrhalově akci první šanci. Frydrychova tečovaná střela pak orazítkovala tyč.

V sestavě dánského týmu nechyběli oba slovenští legionáři, kteří figurují také v Hapalově nominaci pro duel Ligy národů právě v Edenu - stoper Vavro a záložník Greguš. Jejich staronový spoluhráč z reprezentace Stoch byl ovšem vidět víc a častou střelbou dal povel k náporu Slavie. Velké šance z něj nevzešly, zato sporný moment ano.

Bjelland šlápl v šestnáctce do obličeje Sýkorovi a zanechal na jeho tváři evidentní krvavý šrám. Finský sudí ovšem slávistovi ukázal, že měl hlavu moc nízko, penaltu neodpískal a hrálo se dál...

Po přestávce pokračovala urputná bitva o každý metr hřiště. Čím dál více byl jasnější, že ji může stejně jako v prvním vzájemném utkání rozhodnout jediný gól.

Sešívaní k němu byli blízko, když dostali výhodu přímého kopu těsně před hranicí šestnáctky. Exekuce se ujal aktivní Stoch, brankář Andersen ovšem jeho ránu na zadní tyč vyrazil.

Závěr utkání byl hodně rozkouskovaný. Slavia až do konce útočila, ale gól vstřelit nedokázala. Před Kodaní tak má dál náskok dvou bodů. Po bezbrankové remíze platí, že z osmi domácích zápasů ve skupině Evropské ligy dokázala vyhrát pouze dva.

Evropská liga - 4. kolo skupiny C:
Slavia Praha - FC Kodaň 0:0
Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare - Munukka, Antamo (všichni Fin.). ŽK: Ngadeu, Bořil - N'Doye. Diváci: 18 702.
Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Traoré - Stoch, Sýkora (79. Baluta), Zmrhal (79. Škoda) - Olayinka. Trenér: Trpišovský.
Kodaň: Andersen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen (35. Bengtsson) - Skov (64. Thomsen), Zeca, Greguš, Falk (79. Wind) - Sotiriu, N'Doye. Trenér: Solbakken.

Reklama

Související témata: