Hlavní obsah

Mohli jsme mít Evropu jistou, teď budeme v play off pod velkým tlakem, ví Dočkal

Praha

Letenské prokletí pokračuje. Fotbalová Sparta se marně snažila ukončit desetileté čekání na účast v základní skupině Ligy mistrů. Nad CSKA Moskva v odvetě brzy vedla 2:0, ale nakonec prohrála 2:3 a vypadla. „Nemusíme mít hlavy dole. V obou zápasech s opravdu velmi kvalitním soupeřem jsme podali dobrý výkon,“ poukázal záložník Bořek Dočkal, sotva odložil kapitánskou pásku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (vpravo) a David Lafata po vyřazení s CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Nějaká pozitiva se najdou, negativa však převažují. Sparta mohla být nejen dál ve hře o Ligu mistrů, ale také by měla jistotu základní skupiny Evropské ligy. O tu ještě bude muset tvrdě zabojovat.

„Teď je pro nás povinnost uhrát Evropskou ligu. Je škoda, že jsme nepostoupili. Je přece jen něco jiného jít do play off Ligy mistrů, kde by od nás nikdo moc nečekal, navíc s jistou Evropou. Takhle budeme v play off pod velkým tlakem," uvědomuje si Dočkal.

Spartě se tak vrací loňský scénář. Po krachu v Malmö se přes Zwolle dostala aspoň do Evropské ligy. Ve středu přitom byla hodně blízko tomu, aby shrábla jistých 146 miliónů korun a v play off Ligy mistrů přivítala třeba slovutný Manchester United...

Klíčové snížení ještě do přestávky

„Odvetu jsme měli skvěle rozehranou. Zlomové bylo, že jsme neudrželi nulu do přestávky. Soupeř si snížení ani moc nezasloužil. My jsme potřebovali jít na chvíli do bloku a odpočinout si, ale stejně jako v Moskvě jsme se dopouštěli individuálních chyb. CSKA tak stačily tři přihrávky na šanci. Ani si je nevypracovali vlastní kvalitou a ani je to nestálo moc sil," poukazoval Dočkal na podstatné sekvence zápasu.

Ani reprezentační záložník neskousl výkon italského rozhodčího Paola Mazzoleniho. „Nechci se schovávat za výkon rozhodčího, protože jsme vedli 2:0 a měli jsme postup plně ve svých rukou, to je jednoznačné," předeslal Dočkal.

Italský sudí se mu jen vysmál

„Jenže Matějovský neměl být vyloučen a na Lafatu byla jasná penalta. Jen kvůli rozhodčímu jsme nevypadli, ale na tak velký zápas udělal obrovské chyby a hrubě ho ovlivnil. To je na můj vkus trochu moc."

Proto se Dočkal hned po závěrečném hvizdu za italským arbitrem vypravil. Nepořídil samozřejmě nic.

„Po zápase jsem se rozhodčího ptal, jestli odjíždí domů s dobrým pocitem. A Ital mi řekl, že jo, takže je asi všechno v pořádku," vylíčil Dočkal sarkasticky.

Reklama

Související témata: