Hlavní obsah

Trenér Tuchel prodloužil v Chelsea po výhře v Lize mistrů smlouvu do roku 2024

Londýn

Trenér Thomas Tuchel prodloužil s úřadujícím vítězem fotbalové Ligy mistrů Chelsea smlouvu do roku 2024. Londýnský celek o tom informoval na svém webu. Původní kontrakt sedmačtyřicetiletého Němce, který se "Blues" ujal v lednu, měl vypršet o dva roky dříve. S týmem zůstanou další sezonu i obránce Thiago Silva a útočník Olivier Giroud.

Foto: Susana Vera, Reuters

Trenér Chelsea Thomas Tuchel

Článek

Tuchel v prosinci skončil na lavičce Paris St. Germain a o měsíc později převzal po odvolaném Franku Lampardovi Chelsea. V anglické lize vytáhl tým z devátého místa na čtvrté a došel s ním i do finále Anglického poháru, v němž podlehl Leicesteru.

Především se mu ale jako prvnímu trenérovi v dějinách povedlo postoupit do finále Ligy mistrů ve dvou sezonách po sobě se dvěma kluby. Zatímco s PSG loni proti Bayernu Mnichov neuspěl, s Londýňany se už díky výhře 1:0 nad Manchesterem City z "ušatého" poháru radoval. Chelsea ovládla prestižní soutěž podruhé po roce 2012, kdy k tomu přispěl i brankář a současný poradce sportovního a technického úseku klubu Petr Čech.

"Nedokážu si představit lepší příležitost pro prodloužení smlouvy. Jsem vděčný za tuto zkušenost a mám velkou radost, že zůstanu součástí rodiny Chelsea. Čeká nás toho daleko víc a těšíme se na další kroky s ambicemi a velkými očekáváními," prohlásil Tuchel.

Chelsea se dohodla na další spolupráci i s brazilským obráncem Silvou a francouzským útočníkem Giroudem. Oba zkušení hráči prodloužili kontrakt o jeden rok.

Reklama

Související témata: