Hlavní obsah

Chelsea definitivně vyfoukla Tottenhamu záložníka Williana, stál 30 miliónů liber

Londýn

Brazilský záložník Willian se stal další letní posilou Chelsea. Pětadvacetiletý kreativní fotbalista přestoupil z Machačkaly a podepsal v londýnském klubu smlouvu na pět let. Podle britských médií za něj Chelsea zaplatila přibližně 30 miliónů liber (necelých 900 miliónů korun).

Foto: Sport.cz

Willian nakonec z Machačkaly nezamíří do Tottenhamu, ale do Chelsea.

Článek

"Byl to můj sen tady hrát. Chelsea patří k nejlepším klubům na světě a já si zahraju pod jedním z nejlepších trenérů. Moc se na to těším," uvedl ke spolupráci s koučem Josém Mourinhem Willian, který měl přitom původně namířeno do Tottenhamu. Když přijel na zdravotní prohlídku do Londýna, Chelsea ho městskému rivalovi přetáhla.

Dvojnásobný brazilský reprezentant, který bude spoluhráčem brankáře Petra Čecha a obránce Tomáše Kalase, je čtvrtou letní posilou Chelsea.

Před Willianem přišli na Stamford Bridge německý útočník či záložník André Schürrle, nizozemský záložník Marco van Ginkel a australský gólman Mark Schwarzer. William ještě zvýší konkurenci mezi ofenzivními středopolaři, kde jsou Mourinhovi k dispozici Juan Mata, Frank Lampard, Oscar, Eden Hazard, Victor Moses, Kevin De Bruyne a právě Schürrle.

Machačkalu opustil Willian v rámci velkého výprodeje, k němuž majitel Anži sáhl kvůli finančním potížím. Odchovanec Corinthians působil v dagestánském klubu od začátku roku, předtím nastupoval šest let za Šachtar Doněck po boku Tomáše Hübschmana.

Reklama

Související témata: