Hlavní obsah

Odchod v zimě? Kdepak, Krmenčík zůstává v Plzni! Upsal se jí na další roky

Plzeň

Přijde lídr fotbalové v zimě o svoje ofenzivní eso Michaela Krmenčíka? Otázka, kterou si v posledních týdnech kladou nejen fanoušci Plzně. Odpověď zní: nikoli. Reprezentační útočník a nejlepší ligový střelec podzimu dnes s Viktorií prodloužil smlouvu až do roku 2021!

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michael Krmenčík z Plzně a Jakub Jugas ze Slavie v běžeckém souboji během šlágru 13. kola HET ligy.

Článek

„Jsem šťastný, že jsme se domluvili a mohu svou budoucnost spojit s klubem, který nosím ve svém srdci. Věřím, že nás společně čekají velká vítězství," citoval Krmenčíka klubový web.

„Michael patří momentálně k nejlepším českým útočníkům. Dokázal se prosadit nejen ve viktoriánském, ale i v reprezentačním dresu, což potvrzuje jeho kvality. Jsme velmi rádi, že svoji budoucnost spojuje nadále s naším dresem. Jeho setrvání v Plzni pro nás bylo prioritou. Jednání byla velmi korektní a konstruktivní, za což patří poděkování Michaelovi i jeho zástupci Daliboru Lacinovi," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Čtyřiadvacetiletý útočník se vypracoval v klíčovou oporu Plzně, na podzim v lize zaznamenal 9 gólů a přidal 6 asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče soutěže. Pálí i na evropské scéně, kde dal 5 branek. Bilance mohla být i lepší, poslední tři utkání však Krmenčík zmeškal kvůli zranění kotníku.

„Věřím, že se ještě do konce podzimu dám dohromady a pomohu klukům ve zbývajících dvou zápasech. Poté se musíme dobře a kvalitně připravit na náročné jaro. Společně s Viktorií máme nejvyšší ambice," uzavřel Krmenčík.

O reprezentačního útočníka je poslední měsíce značný zájem. V létě Plzeň odmítla nabídku francouzského Montpellieru ve výši 70 miliónů korun, poté i o 10 miliónů korun vyšší od pražské Slavie. K prodeji Krmenčíka tak dojde nejdřív po této sezóně. Náhradou za něj by pak mohl přijít olomoucký útočník Tomáš Chorý.

Reklama

Související témata: