Hlavní obsah

Stramaccioni padl, italská éra Sparty končí. Ať žije Hapal...?

Praha
Aktualizováno

Potvrzeno, ujednáno. Italský kouč Andrea Stramaccioni po třech jarních kolech jako trenér fotbalové Sparty končí. Klub očekávanou informaci potvrdil na svém webu. Letenští se snaží, aby dnešní odpolední trénink již vedl Stramaccioniho nástupce. Jím by měl být Pavel Hapal, až doposud trenér slovenské reprezentace do 21 let, který již během dopoledne dorazil na Letnou.

Potvrzeno. Trenér Stramaccioni ve Spartě skončilVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak se ukázalo, Sport.cz měl dobré informace. Představenstvo Sparty v pondělí večer potvrdilo předchozí rozhodnutí sportovního vedení klubu a odvolalo Andreu Stramaccioniho z pozice hlavního trenéra A-týmu.

Sparta na svém webu uvádí, že klub se na úrovni majitele, členů představenstva a sportovního ředitele rozhodl pro odvolání trenéra v reakci na vážnou situaci, v níž se první tým nachází. Remízy na Slovácku a s Brnem, páté místo v tabulce a aktuální ligová bilance 9 výher, 6 remíz a 4 porážky...

"Andrea Stramaccioni měl ve Spartě nelehký úkol zahájit projekt internacionalizace klubu. Jeho pozici jsme řešili již po skončení podzimu, mandát pro jaro byl podmíněný okamžitým zlepšením výkonů týmu, což jsme podpořili dalšími investicemi do zkvalitnění kádru. Bohužel, ani první tři jarní kola očekávaný posun nepřinesla, a proto se vedení klubu rozhodlo pro okamžitou změnu. Trenérovi přejeme mnoho úspěchů v další práci," říká generální ředitel Adam Kotalík.

Končí také další Italové

Italská éra Sparty končí se vším všudy. Od mužstva totiž společně se Stramaccionim odcházejí i technický vedoucí Leonidas Vokolos, asistenti Omar Danesi a Roberto Muzzi, kondiční specialisté Federico Pannoncini a Stefano Campari i analytik Vincenzo Sasso.

Pokud jde o realizační tým, v něm zůstávají vedoucí mužstva Miroslav Baranek, asistent Radoslav Kováč, trenéři brankářů Daniel Zítka a Mario Galinovič či kondiční trenér Tomáš Malý.

Mužstvo mělo v pondělí volno, trénink má až v úterý odpoledne. Klub se snaží, aby se týmu již na něm ujal nový kouč, kterým by se měl stát český internacionál Pavel Hapal, mimo jiné bývalý hráč Sparty.

"Klub popírá informace, že by se trenérem prvního mužstva měl stát současný sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. Ten zůstane i nadále členem sportovního vedení," praví se v prohlášení k aktuální situaci.

Reklama

Související témata: