Hlavní obsah

Dva bývalí reprezentační útočníci se objeví v extralize jako rozhodčí

Praha

Hráli hokejovou extraligu a dokonce oba oblékli reprezentační dres, teď ale přestoupili na pomyslnou druhou stranu barikády. Do nejvyšší domácí soutěže se vrátí v pruhovaném. Někdejší útočníci Tomáš Micka s Jakubem Šindelem byli po absolvování tříleté Akademie rozhodčích zařazeni na nominační listinu Tipsport extraligy 2019/20, kterou v Břeclavi projednal a schválil výkonný výbor Českého hokeje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Micka ze Slavie (vpravo) během hráčské kariéry vede puk před plzeňským Dominikem Boháčem.

Článek

Oba mají profesionální status a už během doby zapojení do svazového projektu pískali zápasy mládeže a nižších soutěží. Mickovi, který hrával v extralize za Slavii, Havířov, Karlovy Vary i České Budějovice, je teprve šestatřicet a Šindel je dokonce o tři roky mladší. Na domácí scéně oblékal dresy Sparty, Plzně a Brna, hrál i finskou ligu, ale kariéru v ukončil předčasně ze zdravotních důvodů.

Oba měli asi před deseti lety předchůdce v podobě vrcholového hokejisty v roli sudího. Byl jím Martin Smeták, jenž v 90. letech získal tituly s Olomoucí a Vsetínem a dokonce reprezentoval na MS 1994, ale jako rozhodčí po pár sezonách nejvyšší soutěž opustil a byl poměrně často terčem ostré kritiky.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Jakub Šindel

Oba zmínění noví rozhodčí jsou rodáky z Jihlavy a mají silné hokejové geny. Mickův otec patřil k pilířům Jihlavy a později vykonával pozici generálního sekretáře svazu. Šindelův táta má zlato z MS 1985, přičemž o rok dřív vychytal olympijské stříbro v Sarajevu a později se objevil na střídačce různých klubů i juniorských reprezentaci.

Vedení svazu vzalo na vědomí informaci, že mezinárodní rozhodčí Jan Hribik podepsal profesionální smlouvu v KHL a naopak potvrdilo, že českou soutěž může pískat další sudí z letošního MS, Slovák Peter Stano.

Výkonný výbor také přijal za členy všech osm klubů, kterou jsou účastníky nové Univerzitní ligy ledního hokeje (Akademici Plzeň, Black Dogs České Budějovice, BO Ostrava, Cavaliers Brno, Engineers Prague, HC Masaryk University, HC Universita Palackého, UK Hockey Prague).

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice