Hlavní obsah

Šach mat na ledu. Slavii získal tři body proti Pardubicím hokejista Pardubic

PARDUBICE

Tah, který se povedl. To se musí nechat. V pátek se hlásil na Slavii hokejista Jonathan Sim, přišel na měsíční hostování z Pardubic. Za pár hodin jel se slávisty právě na led Východočechů. Oba kluby se shodly, že Kanaďan může nastoupit. Stalo se a rozhodl gól hráče se zkušenostmi z NHL. Ano, byl to Sim.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z branky.

Článek

Do zápasu slávistický trenér Vladimír Růžička vyslal dva nové útočníky, které postavil do první lajny s Lukášem Krenželokem. Michala Vondrku, který se vrátil z Kärpätu Oulu, a právě Sima. Tímto krokem chce vedení Slavii nastartovat, následovat mají další příchody.

"Jednáme o jednom hráči z Německa a dvou z Kanady. Na střídavý start máme Třetinu, který za nás hrál jeden zápas, a také Roda. Jednáme s prvoligovým Ústím nad Labem. Jména ale neřeknu. Všechny posily chceme co nejrychleji, ale hráče ze zahraničí nejde udělat během jednoho dne. Doufám, že bude vše vyřešeno příští týden," objasnil situaci trenér Růžička

„Určitě hráčům proběhlo hlavou, že přišly dvě nové tváře, je to vždy takový impulz. Kluci mě znají, proslov jsem před zápasem neměl, spíš jsem se snažil hecovat na střídačce během zápasu,“ byl po utkání spokojený Vondrka, loni nejproduktivnější slávista.

Ve 27. minutě jeli na pardubického brankáře Růžičku Svoboda a Sim. Oni dva, nikdo okolo z domácích. Svoboda nahrál a Kanaďan měl snadnou úlohu, nemýlil se.

„To tak bývá, že hráč, který hraje proti svému mužstvu, tak se chce vyhecovat. Jemu to tam padlo po naší chybě, když šli dva na brankáře,“ litoval Martin Bartek z Pardubic.

Čekání na tři body skončilo 

Slavia získala tři body po čtyřech týdnech, v minulých sedmi zápasech získala tři body při skóre 8:25. Až v Pardubicích přišel obrat. A právě s novými hráči. "Jonathan Sim je výborný hokejista, myslím, že si sedneme, v pátek dal rozhodující gól. Samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli,“ usmíval se Vondrka.

Radost měl i slávistický asistent Jiří Čelanský. Po dlouhé době nemusel vysvětlovat, proč utkání zase nevyšlo. „Hráčům musím poděkovat, splnili všechny taktické pokyny, chtěli jsme tu hrát aktivní hokej, což se nám celý zápas dařilo, za to jsme odměněni vítězstvím, hráčům děkujeme.“

Jeden děkoval, druhý zvolil opačný postoj. „Byli jsme v úvodu utkání zaskočeni hrou Slavie, svoji laxností jsme ji pustili do dvougólového vedení,“ litoval Ladislav Lubina.

Reklama