Hlavní obsah

Štajnoch s Dragounem budou i nadále hrát za Hradec Králové

Vedení hokejistů extraligového Hradce Králové se dohodlo na prodloužení angažmá se slovenským obráncem Martinem Štajnochem a útočníkem Michalem Dragounem. Na Štajnocha uplatnili Východočeši opční právo pro ročník 2017/18, Dragoun by měl v klubu působit ještě o sezónu déle.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Michal Dragoun (vlevo) z Hradce bojuje o puk s Linusem Klasenem z Lugana.

Článek

Šestadvacetiletý Štajnoch přišel pod Bílou věž v létě z Pardubic a zařadil se k pilířům obranných řad. Reprezentant se zkušenostmi z Kontinentální ligy odehrál všech 34 utkání a připsal si pět bodů (2+3). "Martin patří k našim stabilním obráncům, je velmi dobře fyzicky připravený i výborný kluk do kabiny," uvedl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček.

Třiatřicetiletý Dragoun zamířil původně do klubu pouze na hostování do konce roku z prvoligové Slavie Praha, na východě Čech by však měl působit i další dvě sezony. V tomto extraligovém ročníku nastoupil do 21 duelů s bilancí 10 bodů (4+6).

"Michal je velmi příjemným překvapením. Po příchodu ze Slavie si velmi rychle zajistil stabilní místo v sestavě. Navíc patří mezi nejlépe fyzicky vybavené hráče, je důrazný a nepříjemný v osobních soubojích," řekl Kmoníček.

Reklama

Související témata: