Hlavní obsah

Musíme se nad sebou zamyslet. Ale věřím, že tím nejhorším už jsme si prošli, tvrdí Němec

Minsk

Stejně jako všichni jeho spoluhráči si i Ondřej Němec uvědomuje, že výkony české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Minsku mají k ideálu daleko. S šesti kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč Růžičkova výběru přiznává, že tým se nad sebou musí před čtvrtečním čtvrtfinále s Američany zamyslet. „Buď podáme ten nejlepší výkon, nebo pojedeme domů.“

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Ondřej Němec hovoří s novináři před čtvrtečním čtvrtfinále mistrovství světa proti mužstvu USA.

Článek

Čím si výkyvy formy vysvětlujete? Je to o hlavě?

Umu a dovednosti je v týmu hodně u obránců i útočníků. V tom problém není. Takže se nad sebou musíme zamyslet a proti Americe nastoupit jako úplně jiný tým. A udělat všechno pro to, abychom si tady o víkendu zahráli o medaile.

Jenže to si říkáte už několik zápasů... Věříte, že zrovna teď se to konečně podaří?

Jak říkám, musíme si uvědomit, proč tady jsme. Všichni víme, že jsme tady odehráli dobré pasáže. Pokud budeme hrát třeba jako s Norskem, tak věřím, že to půjde. Když ale nastoupíme jako první třetinu s Francií, tak letíme domů.

Může být zpackaná první třetina s Francií fackou, která vás nastartuje?

Nikdo z nás nečekal, že budeme prohrávat 0:3. Ale když se za takového stavu dokážete vrátit zpátky do zápasu a ještě ho vyhrajete, je to ukázka ofenzivní síly. Ale pokud takhle začneme s Amíkama, těžko to pak budeme honit. Bez skvělého týmového výkonu nemáme šanci. Věřím tomu, že tím nejhorším už jsme si tu prošli. Všichni do jednoho chceme domů přivézt medaili a uděláme pro to všechno.

Na čem hlavně budete muset proti Američanům zapracovat?

Musíme hrát všichni spolu, všech pět hráčů pohromadě. Navzájem si pomáhat a dát do toho všechno, co nám dosud chybělo. Řvát na sebe, komunikovat, pomáhat jeden druhému v soubojích. Teď už není na co čekat. Buď podáme nejlepší výkon, nebo pojedeme domů.

Jste přeci jen radši, že jste se vyhnuli Rusům?

Ve čtvrtfinále si už člověk nevybírá. Kdybychom hráli líp v základní skupině, mohli jsme být jinde. Teď holt máme Ameriku, a jestli chceme medaili, musíme ji porazit. A pak třeba Kanadu a dál Rusko. Už bych neřešil to, s kým hrajeme. Chceme vyhrát.

I kvůli lidem, kteří vás v České republice i přímo tady v Minsku hodně podporují?

Fanoušci dělali všechno pro to, aby nás podpořili. Posílali nám vzkazy a i přes špatné výsledky nám dávali najevo, že tenhle tým je dobrý. Ale nebudeme si nic nalhávat - český hokej musí hrát na mistrovství světa o medaili. Všechno ostatní je neúspěch.

Reklama

Související témata: