Hlavní obsah

Bože, ani tohle není gól? Neuvěřitelné! Komentátor šílel z výkonu českého brankáře Hurricanes

New York/Praha

Neuvěřitelné, fantastický zákrok, bože, ani tohle není gól! Komentátor přenosu mezi NY Islanders a Carolinou v úvodním utkání 2. kola play off NHL šílel z představení českého gólmana Petra Mrázka v brance Hurricanes. Jeho tým vyhrál zápas v prodloužení 1:0. „Je to skvělá výhra, podali jsme výborný týmový výkon," pochvaloval si český brankář.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Český gólman Caroliny Petr Mrázek zasahuje proti Andersi Leemu (vlevo) v utkání 2. kola play off NHL proti NY Islanders.

Článek
Fotogalerie

Jeho tým ve vyřazovacíh bojích šlape a právě Mrázek udivuje famozními zákroky. „Rozdíl mezi Washingtonem a Islanders tady je. Capitals mají hodně dobrých střelců – individualit. Islanders hrají víc týmově a do obrany. Těží z chyb soupeře," porovnává oba soupeře z play off gólman.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek chytá střelu Joshe Baileyho v utkání 2. kola play off NHL proti NY Islanders.

Na konci druhé třetiny si pořádně oddechl. Puk totiž po závaru skončil v jeho síti, ale branka neplatila kvůli předchozímu nedovolenému zákroku soupeře. Místo oslavy góly tak šli Ostrované do oslabení. „Myslím, že to bylo správné rozhodnutí. Kdyby uznali gól a nedali dvě minuty, tak bychom si vzali challenge a gól by pak stejně neplatil," přesvědčoval Mrázek.

Nakonec tak udržel čisté konto, i když čelil řadě závarů a obrovských šancí Islanders. On však měl slova chvály jen pro své spoluhráče. „Pauza nebyla velká a my hráli zase prodloužení. Na klucích to ale vůbec nebylo znát. Trenéři nám po postupu přes Capitals dali volno, vůbec jsme netrénovali. To byl od trenéra skvělý tah," pochvaloval si.

Reklama