Hlavní obsah

VIDEO: Všechno je naopak. Jágrův spoluhráč šel k zemi, sudí srážku ustál

WASHINGTON/PRAHA

Pro obránce to není kdovíjaké vysvědčení. Kimmo Timonen, spoluhráč Jaromíra Jágra z Philadephie, neobstál v "souboji" s hlavním rozhodčím Stephenem Walkomem. Šel k zemi. Sudí byl přitom rozhozený, ve výskoku.

Rozhodčí dal bodyček rozjetému Timonenovi

Článek

Před nedávnem se odehrála v NHL podobná situace. Ovečkin z Washingtnou se srazil s arbitrem a zboural ho jako patník u cesty. Teď bylo vše naopak. Shodou okolností znovu v utkání Capitals

Devadesát kilogramů váhy podsaditého Fina ostře narazilo. Jeden z nejprotřelejších zámořských sudích, který byl na ledě i při posledních dvou finálových sériích Stanley Cupu, byl "pevný v kramflecích". Svoji autoritu podepřel i mimořádnou stabilitou.

Osmačtyřicetiletý rozhodcovský matador couval před soupeřícími Jamesem van Riemsdykem z Flyers a washingtonským Romanem Hamrlíkem a uskakoval před pukem, za kterým mířil další hokejový mazák - šestatřicetiletý Timonen. Ten byl mimo zorný úhel sudího, přesto náraz s mužem v pruhovaném takřka vůbec neotřásl. Ještě Fina počastoval pár slovy a řídil utkání dál.

V souboji s washingtonskými hokejisty si už hosté vedli lépe. Vyhráli 5:1.

Reklama

Související témata: