Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic prohráli na Spenglerově poháru s Mannheimem

Hokejisté Pardubic v sobotu prohráli na Spenglerově poháru s Mannheimem po slibném začátku 3:4 a jejich naděje na postup do silvestrovského finále se rozplynuly. Na tradičním turnaji ve švýcarském Davosu obsadí Východočeši čtvrté místo, v tabulce za nimi zůstal jen domácí celek.

Článek

Zápas začal šancí Mannheimu, když Fata projel do útočného pásma a nastřelil tyč pardubické branky. Pak Němci nabídli soupeři více než minutovou přesilovku pěti proti třem, Hlinka v ní po sérii střel dorážel do prázdné brány, ale trefil také jen tyč.

Východočeši se tak dostali do vedení až po střele Cetkovského, jenž zakončil akci, která začala Joggiho důrazným bojem o puk za brankou. Po první třetině pak už Pardubice vedly 2:0, když chybu Mannheimu v rozehrávce potrestal Klejna.

Na počátku druhé třetiny nevyužili Hlinka s Pucherem přečíslení a přišel trest. Mannheim během necelých dvou minut vyrovnal a pokračoval v tlaku, po Andertově střele však Lašáka opět zachránila tyč.

Na druhé straně se pak v oslabení dostali do nájezdu dvou na jednoho Tvrdík s Rolinkem a tentokrát už byli úspěšní. Krátce nato však pardubická obrana zapomněla na volného Fatu a ten znovu srovnal.

V poslední třetině pak šel německý mistr s renomovaným kanadským trenérem Davem Kingem na střídačce poprvé do vedení a na jeho gól z 45. minuty už Pardubice nedokázaly odpovědět. V přesilovce při Komově vyloučení za nedovolenou hru vysokou holí prošla do sítě Trepanierova střela od modré čáry, kterou ještě před Lašákem tečoval Lewandowski.

Do pondělního finále má nakročeno Kanada, která v dnešním souboji dvou zatím stoprocentně úspěšných týmů porazila Ufu 3:2 a vede tabulku. Ruský celek a Mannheim mají na dalších místech o dva body méně.

Ufa v sestavě s českým obráncem Miroslavem Blaťákem a útočníkem Michalem Mikeskou sice získala v 14. minutě vedení díky Kutějkinovi, ale ještě v úvodní části otočili stav Sarault a Gamache. V 25. minutě sice vyrovnal Tverdovskij, ale dvanáct minut před koncem rozhodl McTavish.

Moeller Pardubice - Adler Mannheim 3:4 (2:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Cetkovský (Ondřej, Joggi), 19. Klejna, 35. Rolinek (Tvrdík) - 27. Girard (Butenschön, Schantz), 29. Schlager (McGillis, Fata), 37. Fata (Hackert), 45. Lewandowski (Trepanier, Corbet). Rozhodčí: Pellerin (Kan.), Vinnerborg (Švéd.) - Arm, Wirth (oba Švýc.). Vyloučení: 7:5, navíc Snopek (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6027.
Sestava Pardubic: Lašák - Snopek, Šeda, Nikolov, Koma, Posmyk, Linhart, Stettler, Ondřej - Rolinek, Blažek, Tvrdík - Somík, Pucher, Hlinka - Klejna, Starý, Pivko - Joggi, Koukal, Zohorna. Trenéři: Šejba a Lubina.
Salavat Julajev Ufa - Team Kanada 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Branky: 14. Kutějkin, 25. Tverdovskij - 15. Sarault, 16. Gamache, 48. McTavish.
Tabulka:
1. Kanada3210013:76
2. Ufa3200113:44
3. Mannheim320018:114
4. Pardubice410129:143
5. Davos300035:120
Pozn.: Sloupce v tabulce znamenají počet zápasů, výher v základní hrací době (2 body), výher v prodloužení či po samostatných nájezdech (2 body), proher v prodloužení či po samostatných nájezdech (1 bod), proher v normální hrací době (0 bodů), skóre a celkový počet bodů.

Reklama

Související témata: