Hlavní obsah

Sprcha na letišti, rozcvička v letadle. Na Merritta cestou do Ostravy koukali jak na blázna

Ostrava

Operaci Kulový blesk v atletickém provedení musel spustit americký olympijský vítěz na čtvrtce LaShawn Merritt, aby se stihnul přesunout ze sobotní Diamantové ligy v New Yorku na úterní Zlatou tretru do Ostravy.

Foto: Jan Kucharčík

Americký čtvrtkař LaShawn Merritt na tiskové konferenci před Zlatou tretrou v Ostravě.

Článek

V New Yorku vyhrál v rekordu mítinku 44,19 s. „Doběhl jsem, dal dva rozhovory a už v mixzóně mě drapl můj manažer a jeli jsme rovnou na letiště,“ popisoval rychlý přesun.

„Tam jsem si dopřál sprchu a trochu se protáhl. Pak jsem cvičil i v letadle, je pravda, že na mě lidi koukali jak na blázna, ale atletika je moje práce,“ usmíval se sedmadvacetiletý Američan po cestě na trase New York–Praha–Ostrava.

Masláka sleduje

Na Zlaté tretře se úřadující světový šampión nepotká s momentálně zraněným halovým mistrem světa Pavlem Maslákem, ale při dotazu na českého rekordmana se hvězdný Američan hned rozzářil: „Jasně, Mašlák!“

Oba šampióni se spolu potkají v jednom autě alespoň při představovačce es na slavnostním zahájení. „Pavla už sleduju pár let. Většinou má na mítincích některou vnější dráhu a rychle vypálí. Je to dobrý soupeř,“ ocenil Masláka.

Merritt je aktuálně pátým čtvrtkařem historie v čase 43,74 s. Ke světovému rekordu Michaela Johnsona mu chybí přesně 56 setin. „Čím víc se tomu času blížím, tím reálnější mi přijde, že bych ten čas mohl překonat,“ přiznal.

Reklama

Související témata: