Hlavní obsah

Nocar se těší na svátek, souboj s olympijskými vítězi Francouzi

V neděli pokračují boje o účast na házenkářském mistrovství Evropy 2010, česká reprezentace v Brně přivítá Francii. Olympijský vítěz z Pekingu je favoritem, domácí přesto věří v úspěch. Mimořádnou motivaci bude mít Karel Nocar, který je dlouholetou oporou francouzského Chámbery. „Bude to svátek házené,“ říká zkušený univerzál v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Málokdo z české reprezentace může mít stejnou motivaci jako vy. Jaké utkání očekáváte?

O mimořádné motivaci samozřejmě nemusí být vůbec řeč. Ale celý mančaft se na soupeře těší. Vždyť Francouzi jsou olympijskými vítězi, jedním z nejlepších týmů na světě se spoustou hvězd. Bude to svátek házené.

Bavil jste se před odjezdem o kvalifikaci se spoluhráči z Chámbery?

Trošku ano. Berou nás, respektují. Uvědomují si, že je v Brně nečeká nic jednoduchého. Hala musí být plná, aby nám diváci pomohli. Bouřlivá atmosféra může vyvinout tlak na soupeře i rozhodčí a nám dá vítr do plachet.

V Lotyšsku jste zahájili postupové boje vydřeným vítězstvím.

Nebylo to ideální, to moc dobře víme. Ale je důležité vyhrát první zápas kvalifikace. V Lotyšsku se projevil charakter mužstva. Vítězství pozitivně ovlivnilo náladu v týmu, nastartovali jsme se do dalších zápasů. Musíme ale dál pracovat a zlepšit se.

Trenér chce hrát obranu 0-6. Bude na Francouze platit?

Může to tak být. Nám zatažená obrana vyhovuje, jsme na ní zvyklí. Otevřenou defenzívu jsme nikdy nehráli a nejde to takhle na poslední chvíli narychlo spíchnout. Musíme samozřejmě důrazně přistupovat k jejich skvělým spojkám.

Zejména kanonýři typu Narcisseho nebo Karabatice budou hrozbou. Soupeři ale bude chybět několik hráčů základního kádru. Ovlivní to pozici Francouzů?

Chybět jim budou zranění bratři Gilleovi. Zejména Bertrand obvykle hraje celých šedesát minut. Těžko ale říct, jak jejich absence ovlivní zápas.

Vy naopak budete spoléhat na bombera Filipa Jíchu, který v Lotyšsku nastřílel třináct gólů...

Filip je naše největší individualita, dokáže dát góly i vytvořit prostor pro ostatní. Musíme ale hrát kolektivně.

Ve francouzské lize se Chámbery daří, opět šlapete na paty Montpellieru. Panuje v klubu pohoda?

Můžeme být spokojení, jen remíza v Nimes nás může mrzet. Ten bod jsme po nepříznivém vývoji a nepříliš vydařeném utkání vybojovali. Montpellier má širší kádr, ale sezóna je ještě dlouhá.

Záříte v Lize mistrů. Porazili jste silné Celje, vyhráli i další dva zápasy.

Celje je dlouhodobě v Lize mistrů úspěšný tým. Je důležité takové soupeře porážet - i pro sebevědomí pro další boje v sezóně.

Reklama