Hlavní obsah

Bronz je pro nově vzniklý klub velkým úspěchem, tvrdí trenér Karlovarska

Karlovy Vary

První extraligová sezóna po loňském vzniku klubu se volejbalistům VK Karlovarsko vydařila. Získali bronzové medaile, když je předstihly jen dva tradiční a velice kvalitní týmy - dominantní mistr Dukla Liberec a v roli stříbrného celku obhájce titulu Jihostroj České Budějovice.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč volejbalistů Karlovarska Petr Brom.

Článek

„Kdyby mi někdo na podzim řekl, že budeme třetí, koukal bych na něj s otázkou, jestli nespadl z višně," poznamenal karlovarský trenér Petr Brom při ohlédnutí za skončeným ročníkem extraligy. „Cíle vedení včetně prezidenta klubu Jakuba Novotného byl hozené trochu jinam, tedy hlavně se dostat do play off. Ani já nebyl zastáncem toho, abychom si malovali vzdušné zámky. Pak se zažívají zklamání a výsledkové průšvihy. Náš pohled byl naprosto reálný," přesvědčoval kouč.

Karlovarští šli doslova krůček po krůčku. „Zvládli jsme čtvrtfinále play off proti ČZU Praha. V semifinále proti Českým Budějovicím jsme sice prohráli 0:4 na zápasy, ale devět setů dospělo do vyrovnané koncovky, kdy to skončilo třeba až 25:27 apod. Jihočeši byli ale jistější a zaslouženě postoupili do finále. Soustředili jsme se proto na boj o třetí místo," líčil Brom.

Trenéra těšilo, že hráči měli velkou motivaci urvat v sérii se Zlínem bronz. „Třetí místo po základní části z nás učinilo mírného favorita a jsem rád, že jsme se s tím vypořádali velice dobře. Kluci si uvědomili, že každá medaile bude pro nově vzniklý volejbalový projekt úspěchem. A to jsem pozoroval nejen na sedmatřicetiletých borcích, ale i devatenáctiletém debutantovi. Povedlo se nám namixovat zkušenosti cizinců s nadšením českých hráčů. Zafungovalo to na jedničku," kvitoval trenér symbiózu v hráčském kádru.

Brom uznal, že konkurovat absolutní špičce jeho tým ještě nemohl s ohledem na řadu faktorů. „Začínali jsme z čisté vody, zatímco nahoře jsou dlouhodobě zavedené kluby. V Liberci a Budějovicích je to nastavené tak, že jen pouhá účast ve finále jim nestačí a neberou ji za úspěch, jediným kritériem a splněným cílem je zlato a titul. Vím, o čem mluvím. V Dukle i Jihostroji jsem působil po pěti sezónách, ve Varech jsem byl první sezónu," prohodil karlovarský trenér, který má ve své sbírce pět mistrovských titulů (s Libercem jeden, s Budějovicemi čtyři).

Reklama

Související témata: