Hlavní obsah

Rusko má v nominaci na OH čtyři hráče z Evropy včetně Malkina

MOSKVA

Jen čtyři hráči z Evropy a zbytek hokejistů ze zámořské NHL figuruje v ruské nominaci na olympijské hry v Turíně. Ve třiadvacetičlenném kádru, který musel generální manažer Pavel Bure nahlásit do čtvrteční uzávěrky, je i devatenáctiletý talent Jevgenij Malkin z Magnitogorsku, jenž se po Vánocích představí také na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Foto: internet

Malkina si v draftu NHL vybral Pittsburgh.

Článek

Další tři zástupci z ruské superligy jsou z týmu úřadujícího mistra Dynama Moskva, tedy celku, který vede hlavní kouč ruské reprezentace Vladimir Krikunov. Jedná se o beka Dmitrije Bykova a útočníky Maxima Sušinského s Alexandrem Charitonovem.

V kádru je jedenáct obhájců bronzových medailí z minulé olympiády v Salt Lake City. Tam se představili brankáři Nikolaj Chabibulin, Ilja Bryzgalov a obránci Darius Kasparaitis, Sergej Gončar, Daniil Markov. Mezi útočníky jsou to Alexej Jašin, Alexej Kovaljov, Pavel Dacjuk, Alexej Žamnov, Ilja Kovalčuk a Maxim Afinogenov, který jedinou branku ve čtvrtfinále vyřadil Českou republiku.

V týmu tehdy zářil i současný generální manažer Bure, který musel kvůli potížím s kolenem ukončit kariéru. Již předem se omluvil Sergej Fjodorov z Columbusu. Účasti se vzdali i obránce Sergej Zubov z Dallasu a Alexander Mogilnyj z Toronta.

Rusové vstoupí do turnaje v základní skupině B ve středu 15. února duelem proti Slovensku a v dalších zápasech je čekají Švédsko, Kazachstán, Lotyšsko a Spojené státy americké.

Nominace Ruska na olympijské hry v Turíně:
Brankáři: Nikolaj Chabibulin (Chicago/NHL), Jevgenij Nabokov (San Jose/NHL), Ilja Bryzgalov (Anaheim/NHL),
obránci: Darius Kasparaitis, Fjodor Tjutin (oba NY Rangers/NHL), Sergej Gončar (Pittsburgh/NHL), Alexej Žitnik (NY Islanders/NHL), Anton Volčenkov (Ottawa/NHL), Andrej Markov (Montreal/NHL), Daniil Markov (Nashville/NHL), Dmitrij Bykov (Dynamo Moskva),
útočníci: Maxim Sušinskij, Alexander Charitonov (oba Dynamo Moskva), Pavel Dacjuk (Detroit/NHL), Ilja Kovalčuk (Atlanta/NHL), Alexej Jašin (NY Islanders/NHL), Alexej Kovaljov (Montreal/NHL), Alexender Ovečkin (Washington/NHL), Viktor Kozlov (New Jersey/NHL), Maxim Afinogenov (Buffalo/NHL), Alexej Žamnov (Boston/NHL), Alexender Frolov (Los Angeles/NHL), Jevgenij Malkin (Magnitogorsk).

Reklama

Související témata: