Hlavní obsah

San Jose se blíži k play off

, 10. dubna 2006

Play off se v NHL blíží čím dál více a některým klubům, které by ještě sem tam nějaký ten bod přivítaly, to občas svazuje nohy. Toto konstatnování ovšem neplatí pro San Jose snažící se o potvrzení postupové pozice v západní konferenci. Jeho dnešní soupeř již opět naopak dává svými výsledky znát, že sezónu spíše dohrává.

Článek

Phoenix se vzepjal na přelomu měsíců, kdy pravidelně bodoval, ale minulý týden přišla opět především střelecká mizérie. Obvzlášť při hře 5 na 5 se týmu nedařilo. Čtyři z pěti branek minulý týden vstřelil v přesilovce. Množí se též zranění. Nagy a Kvasha si již nezahrají a čerstvé problémy potkaly Scatcharda, Saprykina a Nashe.

San Jose těží z malého počtu odehraných zápasů i včerejších výsledků mužstev v jeho okolí. Svému postupu do play off jde ale vstříc i vlastními silami. Toskala v minulém týdnu dostal dohromady čtyři góly ve stejném počtu zápasů. Dnes by se při náročném programu mohl do branky podívat Nabokov, který však svoji pozici před případnými vyřazovacími boji stále spíše oslabuje. Mužstvo je bez výrazných zdravotních problémů a po včerejší domácí zastávce se vydává opět na cesty.

Bookmakeři BetAndWin favorizují vítězící hosty. Jejich touhu po play off a případném posunu v tabulce ohodnotili kursem 1,95. Trenér Gretzky v posledních zápasech těžce svoje svěřence motivuje. Na Phoenix si lze vsadit v kursu 2,9.

Reklama