Hlavní obsah

Bundesligový lídr Leverkusen startuje jarní cestu za premiérovým titulem

Čtyřikrát skončili v klubové historii fotbalisté Leverkusenu v bundeslize druzí. Zlomit prokletí, pro něž se jim v Německu posměšně říká „Neverkusen“, se Bayer pokusí ve startující jarní části. Do ní jde trenér Heynckes se svými svěřenci z první příčky. Na záda mu ale po podzimu dýchají Schalke a především Bayern Mnichov. V sobotu Leverkusen přivítá Mohuč.

Foto: Johannes Eisele , Reuters

Šťastní fotbalisté Leverkusenu oslavují gól Manuela Friedricha (třetí zprava)

Článek

Tým s českým reprezentantem Michalem Kadlecem v kádru byl na podzim nejlépe střílejícím týmem bundesligy, v 17 duelech vstřelil 35 gólů. Dvanáct z nich zařídil Stefan Kiessling. Protože zároveň (společně se Schalke) inkasoval nejméně branek (13) není divu, že se vyhříval po podzimu na špici.

Proti Mohuči odkoučuje Heynckes už 524. zápas v bundeslize, hřát ho může historická bilance. V posledních pěti letech Bayer odstartoval jarní část jedinkrát remízou, jinak čtyřikrát zvítězil. Na mistrovství Afriky jsou Hans Sarpei a Assimiou Touré.

Mohuč je v tabulce devátá se 24 body. Šest zápasů na podzim vyhrála, stejný počet remizovala a pětkrát odešla poražena. Na výhru však čeká pět zápasů. V Leverkusenu ale Mohuč naposledy prohrála téměř před pěti lety. Ze sedmi bundesligových zápasů s Leverkusenem Mohuč vyhrála tři, dvakrát remizovala a dvakrát odešla poražena.

Podzimní vzájemný duel skončil remízou 2:2, Mohuč vyrovnávala v 81. minutě Gunkelem.

Na vítězství Leverkusenu si můžete vsadit v kursu 1,43, na výhru Mohuče vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,4. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,9.

Reklama