Hlavní obsah

Obhájkyně titulu Andreescuová potvrdila svou účast na US Open

Praha

Po loňské finalistce Sereně Williamsová potvrdila účast na letošním US Open i její finálová přemožitelka Bianca Andreescuová. Obhájkyně titulu je přesvědčená, že pořadatelé newyorského grandslamu připravili dostatečná opatření, aby byl turnaj v době koronavirové krize pro hráče bezpečný.

Foto: Sport.cz

Bianca Andreescuová bude na US Open obhajovat titul

Článek

Vedle dvacetileté Kanaďanky, jež vloni v New Yorku překvapivě oslavila premiérový grandslamový titul, má z vyhlídky na restart sezony a plánované US Open radost i Angelique Kerberová. Šampionka z roku 2016 ale předeslala, že bude účast ještě zvažovat podle vývoje situace.

"Pokud budu mít dojem, že je bezpečnost všech zúčastněných zajištěná a podmínky jsou vyhovující, pak jdu do toho," řekla dvaatřicetiletá Němka ve svém podcastu. "Nebude to US Open, jaké z posledních let známe, to je jasné. Jisté ale je, že by to mělo být spravedlivé a že budou podmínky stejné pro všechny hráče," dodala.

Pořadatelé představili chystaná opatření ve středu. Hrát se bude bez diváků, tenisté budou mít omezené možnosti ubytování, tréninku a doprovodu. Do areálu s sebou například mohou brát jen jednu osobu. Takové podmínky někteří hráči v čele se světovou jedničkou Novakem Djokovičem kritizovali. Srbský tenista prohlásil, že start v New Yorku neplánuje.

Podobný postoj má zatím třeba i španělský obhájce loňského titulu Rafael Nadal či Rumunka Simona Halepová. Ta už se ale nechala slyšet, že nic není definitivní a podle vývoje situace ještě může názor změnit. Rozhodnutí zatím odložily i světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie či Petra Kvitová.

Reklama

Související témata: