Hlavní obsah

Naštvaný Marti odjel, kapitán tvrdí, že ho vyrazil. Švýcarští daviscupoví šampióni se hroutí

Rozklad švýcarského týmu zdá se pokračuje. Nejenže daviscupovým šampiónům chybějí lídři, atmosféru těsně před začátkem 1. kola v Belgii přiostřil vnitřní spor. Yann Marti je ze současného výběru nejlépe žebříčkově postaveným hráčem (292.), ale nedostal důvěru pro zápasy, rozhodl se proto naštvaně odjet z Lutychu domů. Vše nahrává Belgičanům.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský tým ještě pohromadě na tiskové konferenci před zápasem s Belgií. Zleva Henri Laaksonen, Yann Marti, kapitán Severin Lüthi, Adrien Bossel a Michael Lammer.

Článek

Švýcarům chybí vedle Rogera Federera a Stana Wawrinky i zraněný Marco Chiudinelli a kapitán Severin Lüthi do dnešních dvouher nominoval Henriho Laaksonena a Michaela Lammera. Marti není v nominaci ani na další dny. "Lüthi mi vůbec nevěří. To je největší zklamání v mojí kariéře. Mám pocit, že jsem dobře trénoval, ale to očividně nestačí. Je to rozhodnutí kapitána, ale mám s tím problémy," postěžoval si šestadvacetiletý tenista listu Le Matin.

Tvrdí, že se sám rozhodl odjet z Belgie domů. Podle národního tenisového svazu byl vyhozen kvůli nesportovnímu a nepřijatelnému chování.

Marti při absenci hvězd Federera a Wawrinky cítil, že má šanci na daviscupovou premiéru. V této sezóně hraje challengery a turnaje Futures a ze sedmi jen jeden vyhrál. Lüthi proto dal přednost Lammerovi a Laaksonenovi. "Nebylo to rozhodnutí proti Yannovi. Dneska budeme potřebovat na kurtu hlavně zkušenosti," řekl kapitán, jehož tým je v Belgii jasným outsiderem.

Reklama

Související témata: