Hlavní obsah

Bohemians Praha 1905 začal spolupracovat s vršovickou univerzitou

Druholigový fotbalový klub Bohemians Praha 1905 navázal spolupráci s Vysokou školou finanční a správní, která při té příležitosti založila Univerzitní sportovní klub. Cílem projektu je vzájemná podpora vršovických sousedů na vrcholové i rekreační úrovni.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Bohemians 1905. Ilustrační foto.

Článek

Partnerství se nemá týkat pouze fotbalu. "Chceme, aby se spolupráce týkala jak podpory studentů na univerzitním klubu, tak aktivních studentů, kteří mají vztah k vrcholovému fotbalu a potenciálně i nejmladší mládežnické základny. Ve vazbě na rekreační využití volného času samozřejmě nabízíme i návštěvu našeho stadionu," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

"Chceme tedy společně najít platformu, aby se studenti chodili bavit k nám a my zase pomáhali rozvíjet sport na univerzitě," doplnil Valášek, jenž projekt považuje v České republice za unikátní.

"Pokud tady fotbalové kluby spolupracují s vysokou školou, tak spíše s katedrou tělesné výchovy nebo s nějakým oborem, který se vztahuje k ryzímu sportu. Nejdou tolik do oblasti komunikace, zábavy, fanouškovské a relaxační části nebo sociálních projektů, jako je vazba na handicapované apod.," uvedl Valášek.

Spolupráce má přinést výhody pro studenty VŠFS i pro fotbalisty a jiné sportovce vršovického klubu. Podpora bude ve formě finanční či materiální pomoci. "Chceme podporovat nejen hodně zdatné sportovce, kteří to dotáhnou až na reprezentaci, ale myslíme i na handicapované sportovce," uvedla rektorka VŠFS Bohuslava Šenkýřová. "Půjde o propojení teorie a praxe, což považuji za výborné. Studenti se potřebují podívat, jak to v praxi funguje a takovou možnost nám nabízí Bohemians 1905," doplnila Šenkýřová.

Reklama