Hlavní obsah

Sevilla - Barcelona 1:2Barcelona se rozloučila se Xavim výhrou v Seville

Aktualizováno

Trenér Xavi zakončil své působení u fotbalistů Barcelony výhrou 2:1 na hřišti Sevilly v posledním kole španělské ligy. Na druhém místě Katalánců už se nic změnit nemohlo, obhájci titulu ztratili na mistrovský Real Madrid deset bodů. Sevilla skončila čtrnáctá.

Foto: Fermin Rodriguez, ČTK/AP

Trenér Xavi Hernández se svými svěřenci.

Článek

Barcelonu poslal do vedení po čtvrthodině 19. trefou v ligovém ročníku kanonýr Lewandowski, ještě do pauzy ale srovnal Nasírí. Vítězství Barceloně zařídil v 59. minutě ukrytou střelou na přední tyč López.

Hráčská legenda Barcelony Xavi se ujal týmu jako trenér v listopadu 2021 coby nástupce odvolaného Ronalda Koemana. V ročníku 2022/23 získal s mužstvem španělský Superpohár a následně ho dovedl také k 27. ligovému titulu, prvnímu po čtyřech letech. Aktuální sezonu ale zakončil bez zisku trofeje a vedení klubu v pátek oznámilo, že v Seville povede Xavi „Blaugrana“ naposledy.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:
Getafe - Mallorca 1:2 (48. Álvarez - 90. Muriqi, 90.+3 Maffeo)
Celta Vigo - Valencie 2:2 (49. Aspas z pen., 62. Duvikas - 5. vlastní Domínguez, 60. Marí z pen.)
Las Palmas - Alavés 1:1 (71. Cardona - 50. Vicente)
FC Sevilla - FC Barcelona 1:2 (31. Nasírí - 15. Lewandowski, 59. López)
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.