Hlavní obsah

Biomedicína, kytara a chůze. Náročná, ale krásná, říkal Hlaváč po povedeném závodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní desítka v mužském závodě na vrcholné akci? To česká chůze dlouho nepamatuje. V Mnichově se ale s konkurencí i vedrem parádně popasoval 25letý Vít Hlaváč z Kladna. na 35kilometrové trati obsadil v centru Mnichova deváté místo, svůj životní výsledek. „Umístění je úplně super, i když v desítku jsem trochu doufal,“ přiznával po náročném závodě.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Vít Hlaváč na trati chodeckého závodu na 35 km.

Článek

MNICHOV (od našeho zpravodaje) – „Část trati jsme měli ve stínu, ale ke konci bylo sluníčka celkem dost a bylo to docela hnusný,“ neskrýval. „Ale atmosféra byla parádní. Šel jsem do posledního kola a proti mně docházel do cíle stříbrný Němec Linke, ten kotel byl neuvěřitelný,“ smekal Hlaváč.

Zaznamenal nejlepší mužský výsledek od deváté příčky Huberta Sonnka na ME v Helsinkách 1994. „Tradičně máme výborné holky, ale teď dorůstají i nadějní junioři, tak věřím, že nás bude brzy víc,“ doufá.

Čím oslovila závodní chůze jeho? „Já náročná a svým způsobem krásná. Jiná než běh, jde o skloubení špičkového výkonu a výborné techniky,“ popisuje. A realisticky doplňuje: „Také konkurence je trochu menší, nejsou v ní tolik africké státy.“

Letos se přesunul do skupiny trenérky Hany Větrovcové, kde je třeba i čtvrtkař Matěj Krsek. A s ním má Hlaváč společnou pestrou škálu zájmů. Na ČVUT studuje biomedicínské inženýrství, má rád hudbu.

„Ale to je spíš únikovka na soustředěních. Když mám mezi tréninky volno, občas popadnu kytaru a jen tak si zabrnkám. A škola se také hodí, atletikou je těžké se uživit, tady mi vycházejí vstříc a školu mám přímo v Kladně, což je ideál,“ libuje si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články