Hlavní obsah

Ogrodníková po bolavém roce radši klepe na dřevo. Zazávodí si po devíti měsících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než třičtvrtě roce čeká bývalou vicemistryni Evropy v hodu oštěpem Nikolu Ogrodníkovou závod. V ostré konkurenci v německém Rehlingenu, kde se v neděli utká i se svou přemožitelkou z ME 2018 Christin Hussongovou či stříbrnou Polkou z OH v Tokiu Mariou Andrejczykovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Nikola Ogrodníková během mítinku Kladno hází 2022.

Článek

Svěřenkyně Jana Železného závodila naposledy loni v srpnu při nevydařeném finále mistrovství Evropy v Mnichově, poté ji v přípravě zbrzdila borelióza, která tak završila smolný rok s bolavými achilovkami a opakovanou nákazou covidem.

„Teď mě nic nebolí na rozdíl od loňského roku,“ hlásí a rychle radši zaklepe na dřevo. Nakolik výpadek dohnala, naznačí právě první závody.

„V tréninku (odhodovou) čáru neřešíme, takže bude cílem stabilizovat rozběh. I podle trenéra mám dynamičtější vršek těla, což může být ale složitější v technice a oštěp může někdy skončit mimo výseč,“ očekává trochu rozlítaný úvod sezony, ostatně s náčiním končícím nalevo od sektoru se občas potýkala i v minulosti.

Po mítinku v Rehlingenu se představí 5. června na domácím stadionu Juliska při 30. ročníku Memoriálu Josefa Odložila. „Tam se těším, přijdou i kamarádi,“ vyhlíží tradiční mítink, kde soutěž oštěpařek nese označení Memoriál Dany Zátopkové. Ogrodníková ho dokázala už dvakrát vyhrát.

Její největší soupeřkou by letos měla být i olympijská vítězka z Ria 2016 Chorvatka Sara Kolaková, ale představí se i tréninkové parťačky Ogrodníkové Irena Gillarová a Nikol Tabačková

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nikol Ogrodníková (@nikolaogrodnikova)

„Irča dlouho nezávodila, doléčila zranění a snad bude sbírat body do rankingu pro mistrovství světa. Nikča vloni zvládla skvěle mistrovství Evropy, brala teď antibiotika, ale jinak je taky fit,“ těší se na souboje s kamarádkami, které už si zaházely i užší finále evropského šampionátu.

Úspěšný rozjezd sezony by Ogrodníkové mohl zajistit i účast na nejprestižnějších mítincích v Diamantové lize. „Zatím jsem na čekačce pro Paříž,“ hlásí 32letá oštěpařka. V dějišti nejbližších olympijských her se bude závodit už čtyři dny po Odložilově memoriálu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.