Hlavní obsah

Špotákové doporučili klid, v Ostravě házet nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez světové rekordmanky Barbory Špotákové proběhne večer na Zlaté tretře Ostrava soutěž oštěpařek. Start dvojnásobné olympijské vítězky byl dlouho nejistý, ráno potvrdil její neúčast Český atletický svaz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

Čtyřicetiletá Špotáková avizovala, že letošní sezona bude její rozlučkovou, ale na svůj první start zatím čeká. Plánovanou účast v Turnově kvůli lehčímu zranění z tréninku zrušila a další zdravotní problém ji nepustil do Ostravy.

Při posledním házecím tréninku o víkendu ji píchlo v lýtku, v pondělí podstoupila vyšetření, po němž jí lékaři doporučili desetidenní klid. Tím by byl vyloučen i případný start na domácím stadionu Juliska při Memoriálu Josefa Odložila příští pondělí.

„Moc mě to mrzí, na Zlatou tretru jsem se opravdu hodně těšila,“ litovala Špotáková, které se historicky na ostravském mítinku příliš nedařilo, přesto na něj ráda jezdila.

„S ohledem na bolest v lýtku a lékařské doporučení musím bohužel start zrušit. Cíl letošní sezóny je mistrovství Evropy v Mnichově a nechci startem riskovat vážnější zranění,“ vysvětlila Špotáková.

Ze startovní listiny soutěže oštěpařek vypadla už dříve i polská olympijská medailistka Maria Andrejczyková, a tak největší favoritkou bude další české eso Nikola Ogrodníková.

Reklama