Hlavní obsah

Holešinská má po báječné premiéře i osobní motivaci od rodičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šestadvaceti letech se dočkala křídelnice Petra Holešinská debutu na mistrovství Evropy a bylo to pro ni v Tel Avivu skvělé čtvrteční odpoledne. Čtrnácti body přispěla k překvapivému českému vítězství nad favorizovanou Itálií.

Foto: Profimedia.cz

Italská basketbalistka Matilde Villaová (vpravo) a česká reprezentantka Petra Holešinská.

Článek

„Snad jsem splnila očekávání. Určitě bych tady měla střílet trojky a dávat důležité koše. Myslím, že to získává na významu ještě skrz to zranění Vory (Voráčkové). Uvidíme, snad mi to bude padat jako v sezoně,“ podotkla Holešinská, která měla ve španělské lize průměr 15,2 bodu na zápas.

Skvělými výkony v provinčním klubu Gran Canaria si vysloužila euroligové angažmá v Zaragoze. „Bude to velký skok, ale jsem za tu příležitost moc ráda. Dělám další velký krok v kariéře. Budoucnost mám jasnou a jsem ráda, že je to takhle vyřešené už před Eurobasketem. Můžu se soustředit jen na nároďák,“ líčila rodačka z Vracova, která přijela na šampionát ohromně natěšená.

A premiéra klapla skvěle. Basketbalistkám se při prvním vystoupení hlavně podařilo eliminovat oporu soupeřek Cecilii Zandalasiniovou, která při střelbě z pole trefila jen pět z 15 pokusů. „Myslím si, že jsme ji dobře pokryly a odvedly proti ní skvělou práci. Pak ji to přestalo padat, což pro nás bylo dobře. Když chytne slinu, tak je těžké ji zastavit,“ usoudila.

Cesta k úspěchu ale nebyla vůbec snadná. „Itálie se sice ve třetí čtvrtině nebezpečně rozjela, to jsme se moc nechytaly, ale nevzdaly jsme to. Za tím obratem stála naše totální týmová práce, že jsme hrály jedna pro druhou. Příprava se nám povedla trošku víc, než většina lidí čekala, to nám dodalo sebevědomí,“ vyprávěla Holešinská.

Za hlavní zbraň omlazené reprezentace považuje právě týmový projev. „Nestojíme výkonem na jedné, dvou hráčkách, pokaždé se může prosadit někdo jiný. Hlavně nepolevit, udržet se na vlně a odmakat celých čtyřicet minut. Postoupit ze skupiny bude těžké, ale ne nemožné, teď se povedl důležitý první krok, ale ještě musíme zvládnout přinejmenším i nedělní zápas proti Izraeli,“ uvažovala.

V Tel Avivu vnímala i podporu českých fanoušků. „Věděla jsem, že pár rodičů a dalších věrných příznivců přijede. Naši mně ale říkali, že by za námi dorazili až do Slovinska, což znamená pokusit se probít až mezi čtvrtfinalistky, takže mám i osobní motivaci se tam dostat,“ dodala Holešinská.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články