Hlavní obsah

Legendární basketbalista Jordan prodal v NBA po 13 letech klub Charlotte Hornets

Rada guvernérů basketbalové NBA oficiálně schválila prodej většinového podílu Michaela Jordana v Charlotte Hornets skupině kupců v čele s Gabem Plotkinem a Rickem Schnallem. Kontrolu nad klubem převzali za cenu kolem tří miliard dolarů. Legendární Jordan si ponechal menšinový podíl. Hornets o prodeji informovali na webu.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Michael Jordan prodal klub Charlotte Hornets.

Článek

Hlasování dopadlo jednoznačným výsledkem 29:1, proti prodeji se vyslovil jako jediný James Dolan, vlastník New York Knicks.

Jordan, jeden z nejlepších basketbalistů historie, koupil klub ze Severní Karolíny v roce 2010 údajně za 275 milionů dolarů. Stal se tak prvním bývalým hráčem v roli majoritního vlastníka klubu a také dosud jediným černošským majitelem v NBA.

"Příležitost být posledních 13 let většinovým vlastníkem Charlotte Hornets v mém domovském státě Severní Karolíně pro mě představovalo obrovskou čest," řekl Jordan. "Jsem hrdý na všechno, čeho klub dosáhl. Vášeň a loajalita našich fanoušků byla neuvěřitelná. Klub i jeho komunitu budu nyní podporovat v nové roli a moc se na to těším," doplnil Jordan.