Hlavní obsah

San Antonio v NBA protáhlo vítěznou šňůru o dvanáctý zápas

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia protáhli v sobotu sérii neporazitelnosti v NBA o dvanáctý zápas. Na vlastní palubovce porazili po dalším solidním výkonu v obraně New Jersey 93:77. Nejlepším střelcem ve vyrovnaném kádru Spurs byl tentokrát Tony Parker s 19 body, Tim Duncan jich přidal 17 a k tomu 13 doskoků.

Článek

"Hrajeme teď skvěle, zvlášť ve srovnání s tím, co jsme předváděli dřív," pochvaloval si současnou formu Argentinec Manu Ginobili, který přispěl dvanácti body. "Obzvlášť doma se snažíme zabrat s ohledem na blížící se play off. Bylo na čase, řadu možností jsme tu letos zahodili," doplnil jej Bruce Bowen, autor 11 bodů.

Hosté dohráli zápas bez rozehrávače Jasona Kidda, který byl ve třetí čtvrtině vyloučen po dvou technických chybách, po hádkách s rozhodčími byl do šaten poslán i kouč Nets Lawrence Frank. "Obvykle si s rozhodčími nic z očí do očí nevyříkáváme, ale ty verdikty proti nám, to se nedalo vydržet," řekl kouč.

Zatímco San Antonio bezpečně míří do play off, ve Východní konferenci se na hraně postupu pohybuje New York. Stejně na vážkách byl sobotní duel Knicks ve Washingtonu, který ve prospěch hostů rozhodl trojkou se závěrečným klaksonem Steve Francis. Jeho koš znamenal vítězství 90:89 nad lídrem Jihovýchodní divize a posun na osmé místo pořadí, o které se nyní dělí s Orlandem.

Francis dal celkem 26 bodů a završil závěrečný finiš, při kterém hosté otočili v posledních třech minutách šestibodové manko. "Jsem strašně šťastný, že jsme vyhráli. Výhry se počítají, jedno jak je dosáhnete," řekl Francis, jehož kariéru v poslední době decimují zranění a v této sezóně má na kontě zatím svůj nejslabší průměr v kariéře s necelými deseti body na zápas.

Výsledky:
Washington - New York 89:90, Charlotte - Memphis 107:115, Atlanta - Minnesota 99:93, Utah - New Orleans 96:86, San Antonio - New Jersey 93:77, Milwaukee - Cleveland 92:94, Indiana - Philadelphia 96:100.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články