Hlavní obsah

Vicemistr sčítá ztráty. Elitní střelec na odchodu. Vzpomínat budu s láskou, loučí se hvězda

Druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku basketbalové ligy Ty Nichols už nebude oblékat dres Děčína. Úřadující vicemistr to oznámil na klubovém webu. Šestadvacetiletý rozehrávač odehrál za Válečníky dvě sezony.

Foto: BK Armex Děčín

Basketbalista Ty Nichols po dvou sezonách opouští Děčín.

Článek

"Zatím jsem se nerozhodl, kde budu v nastávající sezoně hrát, ale Vám děkuji za ty poslední dvě sezony. Obzvlášť na tu minulou budu vždycky s láskou vzpomínat," uvedl Nichols, který měl v poslední sezoně průměr 18,8 bodu na zápas. Lepší byl jen Shawn Pipes z USK Praha s průměrem 19,7 bodu.

V Děčíně skončili také Igor Josipovič a Jordan Brunner. V minulých dnech klub oznámil příchody pivota Maksima Šturanoviče z Hradec Králové a amerického rozehrávače Michaela Cubbagea z třetiligového německého Iserlohnu.

"Důležité pro nás bylo udržet 'české jádro' a také MVP loňské sezony A.J. Waltona. Jsem moc rád, že se nám to podařilo," uvedl generální manažer severočeského celku Lukáš Houser. "Případné posílení budeme řešit až podle potřeb, možností a zdravotního stavu v průběhu sezony. V každém případě věříme, že tým bude na novou sezonu konkurenceschopný a bude znovu připravený bojovat o medaile," dodal.

Reklama