Hlavní obsah

Výsledek, který šokoval svět. Na Slovensku byli svědky bizarního utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Slovensku se o víkendu odehrál zápas, jaký nemá obdoby. Pokud by se jednalo o mládežnickou soutěž, člověk by asi mávl rukou. Na vrcholové úrovni se něco takového ale opravdu jen tak nevidí. Šesté kolo basketbalové extraligy žen nabídlo exhibiční průběh. Nebohý Trenčín na palubovce soupeře schytal debakl 201:16 od Slávie Banská Bystrica.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Pro upřesnění, v hokejové terminologii by se výsledek rovnal skóre přibližně 20:0. Družstva obvykle v basketbalových utkáních žen nastřílejí kolem 70 bodů. V Banské Bystrici to téměř sama zvládla Srbka Snežana Bogičevičová, jež dala 64 bodů. K nim přidala i 24 doskoků a 9 asistencí a jen těsně jí tak unikl ceněný triple double. Vskutku úctyhodný výkon. Napodobit něco takového by dělalo problémy i těm nejschopnějším pařmenům na videoherních konzolích.

Rozehrávačka Slávie zaznamenala i 16 zisků. Pouze jediná asistence jí tak chyběla k tzv. quadruple-double (čtyři dvojciferné statistiky). Jen pro kontext, na ten v historii zámořské NBA dosáhli pouze čtyři hráči.

„Takový zápas jsem ještě nezažila, nemám k tomu co dodat,“ přiznala pro klubový web asistentka trenérky vítězek Laura Van Dalenová. „Daly jsme si za cíl nepolevit od začátku do konce a myslím, že se nám to povedlo. Nechtěly jsme ukázat žádné slitování, 201 bodů je fantastických, “ dodala rozehrávačka Simona Neuschlová.

Trenčín nastřílel pouhých 16 bodů a spáchal 94 ztrát. „Výsledek se mi těžko hodnotí, má pro nás trpkou příchuť. Musíme se z toho oklepat a dívat se dopředu,“ uvedl trenér Trenčína Richard Ďorďai.

V historii české ŽBL nastřílely méně bodů jen hráčky Teamstore Brno v říjnu 2018 na hřišti pražského USK při porážce 12:123.

Reklama

Související témata: