Hlavní obsah

Dohry v UFC: Zdemolovaný Teixeira ukázal potlučený obličej, zlomeninu má i krajan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdé boje, které za sebou nechaly pořádnou spoušť. Na uplynuvším turnaji UFC 283 čelil krvavým mukám brazilský veterán Glover Teixeira, ve druhém titulovém duelu galavečera nezůstal pozadu ani krajan Deiveson Figueiredo. Oba bojovníci proto museli po zápase do nemocnice, kde se jejich potlučené obličeje staly terčem dalších vyšetření. A na první dobrou z toho nebyly až tak hrozné zprávy.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Glover Teixeira během zápasu turnaje UFC 283 proti Jamahalu Hillovi.

Článek

O neskutečném výkonu třiačtyřicetiletého Teixeiry bylo napsáno mnohé, všechnu čest k dechberoucímu výkonu mu koneckonců vysekl i jeho bývalý soupeř v kleci Jiří Procházka. Tvrdý boj na turnaji UFC 283 o titul polotěžké divize proti Američanovi Hillovi se navíc víc než výstižně podepsal červenou barvou právě na obličeji rodáka z Minas Gerais, z jehož rozsahu poranění ze všeho nejvíc zaujala velká tržná rána u obočí. Ani to však Teixeiru neodradilo v pokračování v boji.

Zkrátka pravá bitka, ze které bývalý šampion odešel nejen jako poražený, ale také pořádně potlučený. Dost možná vůbec nejhůř ve své bohaté kariéře, které dal právě po skončení souboje definitivní sbohem. „Ve skutečnosti si myslím, že jsem příliš tvrdý pro své vlastní dobro a své zdraví," řekl Brazilec. „Je mi ctí položit rukavice ve stejnou noc jako Shogun Rua. Já však svým soupeřům nestačím a jsem si toho vědom," pokračoval.

Ačkoliv zranění bezprostředně po boji nevypadala zrovna hezky, o nic vážného se nakonec nejednalo. „Jednalo se jen o drobné rány, celkově nic vážného. Je tam pouze malé zranění v nose a nechá si jej zkontrolovat, až se vrátí do Connecticutu. Byli jsme nějakou dobu v nemocnici a všechno dopadlo dobře," sdělil novinky ohledně zdravotního stavu zápasníkův manažer Jorge Guimares pro MMA Fighting. Teixeira se následně s ošetřeným obličejem pochlubil na sociálních sítích.

Mnohem hůř to odskákal jeho krajan Deiveson Figueiredo, který si to počtvrté v řadě rozdal o pás šampiona muší divize s Mexičanem Brandonem Morenem. A duel nedopadl zrovna tradičně. Prvně jmenovaný si ve třetím kole stěžoval na zásah prstu do oka, jenomže sudí Marc Goddard nic takového neviděl a Morena nechal pokračovat v nátlaku.

Právě již zmíněný úder do oka byl pro zbytek duelu klíčový. Bylo totiž natolik oteklé, že jej Figueiredo nemohl před čtvrtým kolem ani otevřít. Dalším vteřinám boje proto zabránil až lékař, kterému se poraněné oko vůbec nelíbilo a duel předčasně ukončil. Figueiredo tak nejen, že přišel o titul, ale rovněž se až do vyšetření v nemocnici nevědělo, jak vážně na tom poraněné oko je.

„Deiveson má menší zlomeninu nosu, ale oko je v pořádku," uklidnil fanoušky trenér José Carlos Maizena, který zároveň uvedl, že jeho svěřenec bude kvůli rekonvalescenci zranění nějakou dobu mimo. Některé zdroje dokonce odhadují návrat až ve druhé polovině letošního roku. Figueiredo navíc překvapil novinkou o přechodu o váhovou kategorii výš, tedy do bantamové váze a z části tak zabrání drastickému hubnutí, na které si stěžoval početnou řádku let.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.