Hlavní obsah

Procházka dobývá New York. Česká hvězda září i na Times Square

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedny z nejpopulárnějších turistických atrakcí světa, jejichž už tak dokonalou podobu vylepšuje tvář nejúspěšnějšího českého bojovníka MMA Jiřího Procházky. A není divu. Jednatřicetiletý samuraj bude ústřední postavou blížícího se turnaje UFC 295 v New Yorku, v rámci kterého svede titulovou bitvu o pás polotěžké váhy nejslavnější bojové organizace světa proti brazilskému vyzyvateli Alexu Pereirovi. Oblíbená turistická destinace se tak pomalu, ale jistě obléká do bojového oděvu.

Jiří Procházka zdobí reklamní plochy v New Yorku.Video: Sport.cz

 
Článek

New York (od našeho zpravodaje) - Silueta hostěradického rodáka v rámci upoutávky na další mimořádně sledovanou akci zdobí snad každou významnou reklamní plochu v New Yorku, výjimkou není ani proslulé náměstí Times Square či okolní prostředí jednoho z nejznámějších mrakodrapů Empire State Building, jenž má v součtu 102 pater. Proudící davy turistů nejlidnatějšího města ve Spojených státech amerických tak nejednou v záběrech na očekávanou bojovou akci zpozorněly, zábava v kleci je totiž doslova za rohem.

Jedinečnost okamžiku nechal na svých sociálních sítích zvěčnit i jeden ze čtyř trenérů kolem českého bojovníka Martin Karaivanov, jenž pochopitelně nemůže chybět v místě dějiště turnaje. Spolu s ním je „za velkou louží“ také trenérská trojice ve složení Jaroslav Hovězák, Jan Stach a Filip Lukeš, jejichž cíl v zámořském prostředí bude naprosto jasný - přivézt titulové žezlo zpět do České republiky. „Jako vždy půjdu pro vítězství, ať už to bude vyžadovat cokoliv,“ věří si bývalý šampion polotěžké váhy.

V nejbližších dnech se na akci začne připravovat i proslulá aréna Madison Square Garden, kterou však kvůli neúčasti legendárního Američana Jona Jonese postihlo nemalé zemětřesení. Prestižní organizace totiž přijde o nemalé tržby z prodejů, rovněž je otázkou, zda na galavečer vůbec bude vyprodáno. Prodej volných vstupenek je totiž i nadále v plném proudu, ty nejlevnější přitom vyjdou v přepočtu nejméně na deset tisíc korun českých. Ani to však některé příznivce neodradí, touha být u dalšího výjimečného okamžiku pro české MMA je zkrátka výraznější.

Procházka se zlepšuje v boji na zemi. Příspěvek z pořadu DirektVideo: Sport.cz

V nabitém hledišti se tak znovu dá očekávat nemalý zástup fanoušků jednatřicetiletého Procházky, který si na své příznivce dle záběrů na sociálních sítích našel čas i ve víru velkoměsta. Výsledkem byly podepsané suvenýry či společné snímky. A jak jinak než v dobré náladě. V ulicích tradičně hodně zaplněného města tak bylo pro některé jedince ještě veseleji. Procházka navíc v úterý večer navštívil i zápas NBA mezi NY Knicks a Los Angeles Clippers.

Povinnosti pro českého samuraje budou pokračovat. V dohledné době přijdou na řadu i mediální povinnosti, které jsou nedílnou součástí každého tzv. fight weeku, v rámci kterého bojovníci podstupují tiskové konference, rozhovory či společné staredowny. Den před galavečerem proběhne oficiální vážení a poslední pohledy bojovníků z očí do očí. K hlavnímu duelu, který obstará právě Procházka s Pereirou, dojde v neděli 12. listopadu přibližně v 6:00 SEČ.

Reklama