Hlavní obsah

Šok pro Muradova. V UFC dostal nečekaného padáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova šokující zpráva, s níž nepočítal ani sám uzbecký bijec MMA Machmud Muradov. Ten sice před několika týdny podepsal se slavnou organizací UFC novou smlouvu, jenomže nyní dostal překvapivého padáka. Důvod? Ten neví ani sám 34letý bojovník, který se v minulosti proslavil zápolením na česko-slovenské scéně. „Nechtěl jsem tam tak brzo skončit, ale osud je osud. Nejsem zklamaný, i když asi trochu smutný,“ přiznal Muradov, který už registruje nabídky od jiných organizací.

Foto: Profimedia.cz

Uzbecký bijec Machmud Muradov nečekaně skončil v UFC.

Článek

Stvrzení nového kontraktu, který Muradova v elitní organizaci vázal minimálně na čtyři další duely, přišlo v polovině března. Uzbek si poté dokonce domluvil zápas, který následně kvůli infekci na těle musel zrušit. A teď šok. Překvapení.

Nejprve o nečekané novince informovaly zahraniční bojové servery, posléze žhavý obrat v UFC na sociálních sítích potvrdil také rodák z uzbecké Buchary. „Akorát jsem přistál v Istanbulu a stejně jako vy jsem se dozvěděl novinku, že od dnešního dne nejsem zápasník UFC. Napsal jsem manažerům… Nevím proč, ale prostě přišla zpráva, že mi děkují za všechno a podobně. Nenapsali důvod,“ rozpovídal se Muradov.

Muradov přitom do UFC poprvé nakoukl již v roce 2019, v zámoří dohromady svedl sedm duelů, přičemž čtyřikrát odešel jako vítěz, dvakrát prohrál a naposledy zápas proti ruskému sokovi Aliaschabu Chizrievovi skončil kvůli nedovolenému zásahu prstem do oka bez vítěze. Další boj v kleci elitní ligy Muradov už ale nepřidá, dostal nečekaného padáka.

„Nevadí, život jde dál,“ nezoufá nejslavnější Uzbek ve smíšených bojových uměních. O budoucí nabídky ale jistě nebude mít nouzi. Zápolením v zámoří si vybudoval dobrou vyjednávací pozici. Pro Sport.cz přiznal, že nevylučuje ani návrat do Evropy. „Za krátkou dobu mi napsaly tři organizace, zda nechci jít k nim, ale uvidíme. Určitě nechci někam do zahraničí. Naopak si chci užít domácí fanoušky, protože vidím, jak roste Oktagon či KSW. Teď záleží na nabídce. Nechci křičet, že půjdu tam či tam,“ říká.

Pouť americkou ligou tak pro Muradova končí, hroutit se ale nehodlá. „Je to konec. Napsal jsem sice manažerům, protože chci vědět co a jak, ale pokud UFC řekne, že je hotovo, tak to tak je,“ přiznává konec pětileté kapitoly. „Ale nevadí. Jedny dveře se zavřely, další se otevřely. Uvidíme, co přijde dál.“

Nadcházející týdny napoví, která nabídka od konkurenční organizace je pro 34letého bijce ta nejatraktivnější. Vyloučen podle všeho není ani návrat na česko-slovenskou scénu, kde Muradov působil právě před odchodem do UFC.

Související témata: