Hlavní obsah

Ve 20 letech do UFC? Chci vyhrát a získat smlouvu, nic jiného mě nezajímá, hlásí česká kometa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další velký den. Tentokráte životní zápas čeká na teprve dvacetiletou zápasnici MMA Terezu Bledou, která se ve středu 7. září (SEČ) porve o smlouvu v UFC. „Chci vyhrát a získat smlouvu, to je jediné, co mě zajímá," má jasno potetovaná bojovnice, která se bude zároveň snažit napravit zaváhání svého kolegy Matěje Peňáze, který při stejné šanci neuspěl. Bledá navíc usiluje o vizitku druhé Češky v nejprestižnější bojové organizaci.

Má na špičku v UFC? Tereza Bledá plánuje v Contender Series utéct trenéroviVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve 20 letech má takový talent, že si vysloužila možnost zúčastnit se populární show Dana White's Contender Series. A v případě, že se jí povede vybojovat smlouvu ve slavné UFC, může se stát historicky druhou českou bojovníci v nejprestižnější bojové organizaci. „Jsem maximálně natěšená. Nervy nemám, těším se," neskrývá natěšenost Bledá.

Doposud jediná šampionka organizace Oktagon MMA naposledy zápasila koncem loňského roku. Uběhlo tedy devět měsíců a nyní o rok starší zápasnice vyrazí zabojovat o vysoce ceněný kontrakt. „Věděla jsem pět měsíců předem, kdy budu mít zápas. Začala jsem hned trénovat, s maximálně dvoutýdenní pauzou jsem byla celou dobu v plné přípravě. Každou přípravu jsem v nejlepší formě a myslím si, že to platí i tentokrát," doufá dvacetiletá bojovnice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Devítiměsíční pauza od zápasení nebude žádnou překážkou. „Je to zápasový typ, miluje to. Těší se, stačí se podívat na její nástupy a těší se, až tam bude. Motivuje ji to," popisuje trenér Reinders a zároveň dodává. „Její hlava pracuje strašně pozitivně, je to jedna z nejsilnějších stránek," prozradil bývalý zápasník.

„Doufám, že se mi povedlo zlepšit se ve všech aspektech. Nejvíc jsem pracovala na postoji, ale uvidíme, jestli ho budu chtít použít, nebo to vezmu na zem. Co konkrétně jsem zlepšila, se ukáže až v zápase," pokračovala Bledá, která během přípravy drilovala i zem. „Přijela mi blackbeltka ze Španělska a týden a půl se mi věnovala čistě na zemi. Ukázala mi spoustu nových technik, úniků, hodně mi to pomohlo," doplnila.

Bledá změří síly s dvaatřicetiletou Brazilkou Nayarou Maiou, která stejně jako Češka zatím neprohrála. Podle trenéra Andrého Reinderse se jeho svěřenkyně už teď může měřit s nejlepšími. „U holek je cesta trochu kratší a v tuhle chvíli si myslím, že má i na špičku UFC. Dokazuje mi to, i když jí přivezeme sparingy. Byla tu například Pannie Kianzad, která je devátá v žebříčku," chválí zkušený trenér.

Cíl je jasný, vybojovat smlouvu v UFC. Bledá tak může tak trochu i odčinit zaváhání kolegy Matěje Peňáze, který nestačil na Sedriquese Dumase a smlouvu v nejprestižnější bojové organizaci nevybojoval. „Chci vyhrát a získat smlouvu, to je jediné, co mě zajímá," hlásí odhodlaně Bledá.

Reklama

Související témata: