Hlavní obsah

Gól a rána do hlavy. Bolí jako kráva, ale to je play off, hlásil Ondrušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtfinále mistrovství světa orámovaly jeho momenty. V 6. minutě florbalový útočník Tom Ondrušek otevřel střelecký účet souboje se Slovenskem, dvě minuty před koncem se těžce sbíral ze srážky se slovenským soupeřem.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Tom Ondrušek se oklepává ze srážky se slovenským soupeřem.

Článek

Curych (od našeho zpravodaje) – Zkušený hráč, který hraje už na svém šestém mistrovství světa, ale už krátce po čtvrtfinálové výhře vyhlížel sobotní semifinále, v němž český tým od 17.30 vyzve domácí Švýcary.

Jak je na tom po zápase vaše hlava?

Bolí mě jako kráva. Bylo to ve druhé půlce střídání, už jsem spíš hrál na jistotu, odehrál balonek a dostal hit. Ale to patří k play off. Spíš byl celý zápas zvláštní metr, čekal bych, že v play off budeme moct hrát tvrději…

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Tom Ondrušek se oklepává ze srážky se slovenským soupeřem.

To asi ale není omluva pro tři vyloučení. Jejich vysoký počet vás trápil už ve skupině.

Tohle je špatně. Vypovídá to o tom, že naše koncentrace není stoprocentní, protože tohle nemůžeme udělat. Kdybychom měli tři čtyři vyloučení i v semifinále, můžeme se dostat pod takový tlak, že to nemusíme ustát. Chápu nějakou frustraci, ale musíme držet emoce na uzdě. A těch zbytečných vyloučení během turnaje už bych napočítal dost.

Hrajete už na svém šestém mistrovství světa. Je na vás zkušených si k tomu něco říct?

Trochu jo, jsme chlapi, musíme si říct naplno, že to je z nedisciplinovanosti, přehecování a nezvládnutí dané situace, protože jinak bychom si to mohli v neděli večer vyčítat.

V sobotním semifinále požene Švýcary plná hala. Jaký to bude zážitek?

Strašně se těšíme. Od minulého mistrovství světa uplynulo jedenáct měsíců a k semifinále jsme se všichni upnuli. To je zápas, který chcete hrát a vyhrát. My chceme dál, do finále, to je náš cíl. Spousta kluků v týmu už mistrovství světa vyhrála, i když juniorské.

Věříte si na Švýcary víc než na Švédy či Finy?

Věříme si asi na všechny stejně. Ale je sen si zahrát s domácím týmem semifinále mistrovství světa, zažili jsme to i vloni v Helsinkách. Musíme se připravit dobře nejen florbalově, ale i mentálně, protože takové zápasy rozhoduje i to, jak tým zvládne vyloučení, emoce a všechno kolem.

Reklama